Harçlara zam yolda

Güncelleme Tarihi:

Harçlara zam yolda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2002 17:57

Üniversite harçlarının cari hizmet ödeneğinin yarısını geçmemek kaydıyla Bakanlar Kurulu tarafından belirlenmesi Meclis komisyonundan geçti. Komisyonda kabul edilen Tasarı'ya göre, kredi alacak öğrencilere vergi numarası alma zorunluluğu da getiriliyor.

Haberin Devamı

TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu, Yükseköğretim Kanunu ve Bazı Kanunlar ile Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik öngören tasarının görüşmelerini bugün de sürdürdü. Tasarının, bir başka ile ders vermek için giden öğretim üyelerinin ek ders ücretini 5 kat artıran hükmü benimsendi.

ÖĞRENCİ HARÇLARI

Tasarının kabul edileaddelerinden birisi de yükseköğrenim öğrencilerinin katkı paylarının düzenlenmesi, kredilendirilmesi ve tahsiliyle ilgili kuralları düzenliyor.

Buna göre, katkı paylarını, öğrenci cari hizmet giderinin yarısını geçmemek şartıyla Bakanlar kurulu belirleyecek.

Öğrenciler eskiden olduğu gibi katkı paylarını ödemek için Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan katkı payı kredisi alabilecek.

Kredi alacak her öğrenciye vergi numarası alma zorunluluğu getirilirken, öğrencinin beyanının doğruluğunun araştırılması için anne ve babasının vergi numarası da istenecek.

Haberin Devamı

Kredi alan öğrenciler, borçlarını en son bitirdikleri programdan 2 yıl sonra ve öğrenim süresi kadar zamanda ödeyecekler. Katkı payını ödemeyen öğrencilerin kayıtları yapılmayacak ve yenilenmeyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!