Harbiyeliler mezun oldu

Güncelleme Tarihi:

Harbiyeliler mezun oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2010 14:46

AÇIK deniz eğitimleri sona eren Deniz Harp Okulu 4. sınıf öğrencileri İstanbul'a döndü. Duygu dolu anların yaşandığı kavuşmada en ilginç görüntü ise, 17 gün önce doğan minik Hakan’ın babasıyla kavuşması oldu.

TÖRENDEN FOTOĞRAFLAR

Deniz Harp Okulu’nun 2009-2010 Eğitim Öğretim yılında 4. sınıfa geçen Harbiyeliler, açık deniz eğitimini tamamladı. YAŞ kararlarının ardından istifa eden Tuğamiral Türker Ertürk’ün yerine göreve gelen Tuğamiral Kemalettin Gür karşılama töreninde yaptığı konuşmada eğitimi başarıyla tamamlayan öğrencileri tebrik etti. Tuğamiral Kemalettin Gür konuşmasında “İleride bir deniz subayı olarak görev yapacağınız ortamı ve yaşam tarzını belirli ölçülerde gördünüz. Bu okuldaki yaşamınıza kıyasla daha zor ancak bir o kadar da zevkli ve gurur verici olduğunu hissettiğinizi değerlendiriyorum. Bir aile olarak çok yakın olacağımızdan emin olabilirsiniz bunu hissedeceksiniz” dedi.
Açık deniz eğitimini tamamlayan ve aralarında 5 kızın da bulunduğu 153 öğrenci tören geçişi yaptı. Tören geçişi sırasında öğrencilerin aileleri alkışlarla eşlik etti. Tören geçişinin ardından öğrenciler ve aileleri birbirine sarılarak hasret giderdi. Kimi anne-babasına kimi kardeşine kimi de eşine kavuşan Deniz Harp Okulu Öğrencileri bol bol özlem giderdi.

YENI DOĞAN BEBEĞİNİ İLK KEZ GÖRDÜ

Duygu dolu anların yaşandığı kavuşmada en ilginç görüntü ise, 17 gün önce doğan minik Hakan’ın babasıyla kavuşması oldu. Sokullu Mehmet Paşa ve Cezayirli Gazi Hasan Paşa isimli iki gemiyle birlikte göreve çıkan Yüzbaşı Özkan Ozan, oğlunu ilk kez gördü. Yüzbaşı Özkan Ozan'ı eşi Hilal, yeni doğan bebeği ve büyük oğluyla birlikte karşıladı. Yüzbaşı Ozan, “Açık deniz eğitiminde olduğum sırada doğdu. Döndük çok mutluyuz. özlem gideriyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!