Haraç cinayeti

Güncelleme Tarihi:

Haraç cinayeti
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sultançifliği'nde, haraç vermesi için PKK'lılar tarafından tehdit edilen ve polisten koruma isteyen Hayrettin Koç (28), dün üç kişinin silahlı saldırısı sonucu öldürüldü. Sokakta meydana gelen saldırıda biri çocuk iki kişi de yaralandı. Sultançiftliği 50'nci Yıl Mahallesi 2140'ıncı sokakta saat 16.30 sıralarında meydana gelen olayda, otomobille evine giden Hayrettin Koç'a kimlikleri belirsiz 3 kişi tarafından ateş açıldı.

SALDIRGANLAR KAÇTI

Saldırıda Koç ile sokaktan geçen 13 yaşındaki Zafer Tahtalı ile 45 yaşındaki Macit Karabayır yaralandı. Saldırganlar, olay yerine geldikleri 34 SP 557 plakalı Şahin marka beyaz otomobili bir üst sokakta bırakarak kaçtılar. Başından ve ayağından yaralanan Koç, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılırken yolda öldü.

POLİSE SUÇLAMA

Bu arada hastanede, Koç Ailesi ile polisler arasında tartışma çıktı. Koç'un cesedi ailesi tarafından ambulansa konularak kaçırıldı. Koç'un annesi, ‘‘Oğlumu PKK'lılar öldürdü’’ dedi. Ailesi, konfeksiyon makineleri ticareti yapan Kayrettin Koç'un, haraç vermesi için PKK tarafından tehdit edildiğini söyledi. Koç'un, daha önce Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden koruma istediği ancak polisin ilgilenmediği öne sürüldü.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!