Hapisten sonra 10 bin TL tazminat

Güncelleme Tarihi:

Hapisten sonra 10 bin TL tazminat
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2016 23:13

İZGAZ şebekesinin yapılmasında görevi kötüye kullandığı gerekçesi ile verilen 6 yıl 3 ay hapis cezasının onanması ile 24 Haziran’da tutuklanarak cezaevine gönderilen CHP eski milletvekili ve İzmit eski Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen’e bir kötü haber de İstanbul 12. Asliye Hukuk Mahkemesi’nden geldi.

Haberin Devamı

Mahkeme, Sirmen’in Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın kişilik haklarına hakaret ettiği gerekçesi ile 10 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti. Sirmen’in Ocak 2014’te yaptığı açıklama 11 Ocak 2014’de Özgür Kocaeli gazetesinin internet sitesinde, 12 Ocak 2014’de de Özgür Kocaeli gazetesinde ve Bizim Kocaeli gazetesi ve internet sitesinde yayınlandı. Albayrak’ın avukatı İstanbul 12’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açarak Sirmen’den 50 bin TL, her iki gazete ve gazetelerin internet sitelerinden ise toplam 100 bin TL tazminat talep etti.

İNFAZ İDDİASI
Mahkemeye sunulan dava dilekçesinde, Sirmen’in yaptığı açıklama ile AKP hükümetini suçladığı ve Sapanca Gölü’nden su çekme işinde ‘yolsuzluk’ yapıldığını kesin bir dille ifade ettiği öne sürüldü. Sirmen’in, Berat Albayrak’ın yolsuzluk yaptığını söylediği, firmanın sahibi gibi göstererek yasa dışı bir faaliyet içerisindeymişçesine karaladığı iddia edildi. Sirmen’in hiç bir dayanağı olmaksızın Berat Albayrak’ı yoksuzluk yapmakla suçladığı, kamuoyu karşısında yargılayıp “infaz” ettiği ifade edildi. Davayı kısmen kabul eden İstanbul 12’inci Asliye Hukuk Mahkemesi, 10 bin TL manevi tazminatın 11 Ocak 2014’den itibaren yasal faizi ile Sirmen’den tahsil edilerek Berat Albayrak’a ödenmesine karar verdi. Mahkeme ayrıca Sirmen’in açıklamalarını haberleştiren her iki gazetenin de 10’ar bin TL manevi tazminatı yasal faizi ile Albayrak’a ödemesine hükmetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!