Hani baba olmazdım

Güncelleme Tarihi:

Hani baba olmazdım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2012 00:00

4 çocuk babası emekli Kemal Demirtaş, bakamayacağı için başka çocuk istemiyordu. Eşinin de onayını aldı ve sperm kanallarını bağlattı. Ama işe yaramadı. Ameliyattan iki yıl sonra baba olan Demirtaş Sağlık Bakanlığı’ndan yüklü bir tazminat istiyor.

Haberin Devamı

BURSA’da otomobil alım-satımı yapıp emekli maaşıyla geçinen ve daha önce yaptığı 2 evlilikten 2 kız ve 1 oğlu bulunan Kemal Demirtaş (50), 7 yıl önce Gülcan Demirtaş (36) ile evlendi. Bu evliliğinden bir kızı olan Kemal Demirtaş, eşiyle başka çocuk yapmamak üzere anlaştı ve Çekirge Devlet Hastanesi’nde 2010 Haziran’ın da vazektomi (sperm kanallarının bağlanması) ameliyatı oldu.

Hamile kalınca ev karıştı

Çift, doktorların “Yüzde 100 sonuç alacaksınız” sözleri üzerine cinsel yaşamlarını korunma gereği duymadan sürdürdü. Aralık 2011’de Gülcan Demirtaş, mide bulantısı ve baş dönmesinden şikâyet etmeye başladı, doktora gittiğinde 3 aylık hamile olduğunu öğrendi. Demirtaş, eşinin kendisinden şüpheleneceği endişesiyle bunalıma girerken, olayın ortaya çıkmasının ardından Kemal Demirtaş’ın ilk evliliğinden olan üniversite öğrencisi oğlu aileyle ilişkisini kesti. Kızı ise evi terk edip, dedesinin yanına gitti.

Haberin Devamı

Spermler yüzde 70 aktif

Yapılan tahlillerde Kemal Demirtaş’ın spermlerinin yüzde 70 aktif olduğu ortaya çıktı. Kürtaj için yasal süre geçtiği için bebeği doğurmak zorunda kalan Gülcan Demirtaş, pazartesi günü sezaryen ile 3 kilo 800 gram ağırlığında, sağlıklı bir kız bebek doğurdu. Bebeğe Aslı adı verildi. Doğum sırasında aşırı kan kaybeden Gülcan Demirtaş, 1 gün yoğun bakımda kaldı.

Tazminat istiyorum

KEMAL Demirtaş, avukatı Kutsal Kalezade aracılığıyla kendisine başarısız vazektomi operasyonu yapıp istemediği halde çocuk sahibi olmasına neden olmakla suçladığı Sağlık Bakanlığı için 500 bin TL’si manevi, 200 bin TL’si maddi olmak üzere toplam 700 bin TL’lik tazminat davası açtı. Tazminat davasıyla ilgili yargılamanın önümüzdeki günlerde başlayacağını söyleyen Demirtaş, “Allah’tan kızımız sağlıklı doğdu. Sakat olsa ne yapacaktık. Eşimi de kaybediyordum. Bu işin peşini bırakmayacağım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!