Hangi dildeyse halledeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Hangi dildeyse halledeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2010 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, açılımın bir devlet projesi olduğunu vurgulayarak “Bunu hangi dilde halledeceksek, o dilde halledeceğiz. Bunu yapmak zorundayız” dedi.

Haberin Devamı

ÖNCE KIZDI SONRA KEYİFLENDİ / FOTO GALERİ

Katıldığı 94’üncü dönem kaymakamlık kursu mezuniyet töreninde konuşan Erdoğan, Türkiye’nin sosyal restorasyon ve rehabilitasyon dönemi yaşadığını belirtip, şöyle konuştu:

“Hükümetimizin başlatmış olduğu milli birlik ve kardeşlik projesi, bir devlet projesidir. Muhatabı da bizzat aziz milletimizin ta kendisidir. Bu proje, belli bir etnik, inanç grubunun, belli bir azınlığın, belli meseleleri değil. Milli birliğimizden kardeşliğimizden başka ne düşünülebilir. Bunu hangi dille halledeceksek o dilde halledeceğiz. Biz artık protokollerde arzı endam eden idareciler değil, halkın arasına karışmış, halktan biri haline gelmiş ve halka yol gösteren idareciler istiyoruz. Ben bir Başbakan olarak, masamın başından bu işi götürürüm diyen idareci istemem. Valimiz, kaymakamımız, belediye başkanımız, hepimiz kazma kürek gerektiğinde arazide olacağız. Böyle olduğumuz zaman o ilçenin, o ilin halkının da sizinle beraber olduğunu, sizinle beraber yatıp kalktığını göreceksiniz.”

Başbakan Erdoğan, ardından Ufuk Üniversitesi Rıdvan Ege Hastanesi Açılış Töreni’ne katıldı. Törende yaptığı konuşmada Anayasa’da gerçekleştirmeyi planladıkları değişikliklerin büyük bir Türkiye’nin önünü açacağını söyleyen Erdoğan, şunları söyledi:

Değişim zamanı bugün

“Herkes Anayasa’dan şikayetçi. Herkes değişmesini istiyor. Biz de diyoruz ki işte fırsat. İşte o değişim zamanı bugün. Gelin hep birlikte bunu yapalım. Bizim hiçbir ön yargımız yok, hiçbir ön kabulümüz yok. Beraber olalım istiyoruz. Hafta sonuna kadar bekleyeceğiz. Verdiler, verdiler. Geldiler, geldiler. Desteklerini, katkılarını sundular, sundular. Sunmadıkları takdirde parlamentoya sunacağız ve ondan sonra da söz ve kararın sahibi olan milletimize gideceğiz.”

Rıdvan Ege Hastanesi açıldı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Ufuk Üniversitesi Rıdvan Ege Hastanesi açılış törenine katıldı. Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Prof. Dr. Rıdvan Ege ve diğer yetkililerle birlikte ameliyat önlüğü ve galoş giyerek hastanede incelemelerde bulundu. Bakan Akdağ başına ameliyat kepi takarken Başbakan takmadı. Başbakan’a suikast ihbarı nedeniyle yakın koruma sayısı artırıldı. Çevre güvenliğini keskin nişancılar sağladı. Hastaneyi gezerken de yakın korumalar Erdoğan’ın yanından ayrılmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!