Hangi bakan kırmızı koltuk tuzağına düşmedi

Güncelleme Tarihi:

Hangi bakan kırmızı koltuk tuzağına düşmedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2008 18:11

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Topkapı Palace Otel'deki kongrenin ardından, Çamköy'de modern tarım işletmeciliği yapan Grow Fide'yi ziyaret etti.

Grow Fide'nin sahibi Hasan Ünal'ın modern çalışmalarıyla ilgili bilgi verdiği Bakan Eker, çiftçilerin moder tarıma yönlenmesini, bu konuda her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi. Eker, modern tarım işletmesinin bütün birimlerini gezdi. Eker, daha sonra Çamköy'deki Ali İhsan Şahin'e ait domates serasını dolaştı. Burada çiftçilerin sorunlarını dinleyen ve bir süre sohbet eden Bakan Eker, çiftçilerin sorunlarıyla Tarım İl Müdürlüğü’nün ilgilenmesi talimatı verdi.

Bakan Mehmet Mehdi Eker, daha sonra Konyaaltı Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin Toros Mahallesi'ndeki binasının açılışını yaptı. Binanın önünde açılış için bir takım hazırlıklar yapılırken, Bakan Eker için kırmızı koltuk konuldu. Eker ise, törenin yapılacağı yere geldiğinde davul- zurna ile karşılanırken, protokolde kırmızı koltuğu görünce, bunun kaldırılmasını, normal sandalyelerde oturmak istediğini söyledi. Bakan Eker'in talimatı üzerine kırmızı koltuk kaldırıldı. Törenin başlangıcında Akdamlar Köyü Muhtarlığı Şaley Grubu Halk Oyunları ekibi gösteri sundu. Ancak, gösteri yer darlığı nedeniyle Bakan Eker'in oturduğu protokolün önü yerine görülemeyecek arka alanda yapıldı. Bakan Eker, oturduğu yerden ekibi ancak, eğilerek görebildi. Halk oyunları gösterisi devam ederken durumdan rahatsız olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Süreyya Köleoğlu, gruptan 2 çocuğu protokolün önüne getirdi. Burada gösteriyi sürdüren 2 çocuk, protolkodekilerin isteği üzerine Bakan Eker'in elini öptü.

KADIN VE ERKEKLER AYRI YERLERDE OTURDU

Törende, kadın ve erkekler ayrı yerde ayrı yerde oturdu. Çoğunluğu türbanlı kadınların oluşturduğu grup, protokolün sol tarafında otururken, erkekler grubu sağ tarafta yer aldı.

Açılışta konuşan Bakan Eker, esnafın toplumun orta direği olduğunu söylerken, hükümet olarak esnafın güçlenmesinden yana olduklarını kaydetti. Bakan Eker, açılışını yaptığı kooperatifin 1350 üyesi bulunduğunu belirterek, yüzde 13 faiz oranıyla 11 milyon YTL civarında esnafa kredi verildiğini söyledi. Daha sonra kooperatif binasının açılış kurdelesini kesen Bakan Eker, bir süre dinlenmek üzere Topkapı Palace Otel'e döndü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!