Hanak'taki iki camiden biri kullanılamaz hale geldi

Güncelleme Tarihi:

Hanaktaki iki camiden biri kullanılamaz hale geldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2007 11:43

ARDAHAN'ın Hanak İlçesi'ndeki Selamverdi Camisi, elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangınla tamamen yandı. Eşyalarının bir bölümünün kurtarıldığı camiden geriye yıkık duvarlar ile minare kaldı.

Haberin Devamı

Yaklaşık 50 yıl önce eski bir kiliseden dönüştürülen Selamverdi Mahallesi'ndeki camide geçen pazartesi gece yarısı yangın çıktı. Cumhuriyet Caddesi'ndeki Selamverdi Camii'ndeki yangını, hemen bitişiğindeki lojmanda oturan Müftü İsmail Hatipoğlu fark etti. Ardahan ve Damal İtfaiyesi'nin katıldığı söndürme çalışmaları sırasında çevredekiler camide bulunan tarihi eşyaları, kilim ve halıların büyük bölümünü çıkardı. Yangında caminin sadece duvarları ve minaresi kalırken, yandaki müftülük lojmanın da çatısı yandı.

Müftü İsmail Hatipoğlu, yangın söndürme çalışmalarına caminin imamı İbrahim Aslantürk ile birlikte katılırken ilçedeki 2 camiden birinin yandığını bildirdi. Müftü Hatipoğlu, “Yangının neden çıktığı konusunda net bir bilgi yok. Teknik heyetin incelemesi sonrası yangın nedeni ortaya çıkar. Selamverdi'nin yerine yeni bir cami yapmak için önceden proje hazırlamıştık. 2008 yılında yeni caminin inşaatına başlanacak” dedi. Yangınla ilgili savcılık soruşturmayı sürdürüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!