Hamile kadının vücudunun yüzde 60'ı yandı

Güncelleme Tarihi:

Hamile kadının vücudunun yüzde 60ı yandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2007 05:32

Zonguldak'ın merkeze bağlı Kozlu beldesinde, evindeki sobaya tiner döktüğü sırada odayı saran alevlerin arasında kalan 7,5 aylık hamile kadının vücudunun yüzde 60'ında ağır yanıklar oluştu.

Alınan bilgiye göre, Kılıç Mahallesi'nde kendilerine ait 3 katlı evin birinci katında oturan 1 çocuk annesi ve 7,5 aylık hamile Züleyha Yeşilyurt (30), yanmakta olan sobaya tiner döktüğü sırada odayı saran alevlerin arasında kaldı.
İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. Ancak yangın sırasında Züleyha Yeşilyurt ağır, eşi İbrahim Yeşilyurt (30) ise hafif yaralandı. Yaralılar, Zonguldak Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Burada ilk müdahalesi yapılan hamile kadının yanık ünitesi bulunan hastaneye kaldırılmasına karar verildi. Züleyha Yeşilyurt, Ankara ile İstanbul'daki hastanelerle yapılan ve yaklaşık 4 saat süren görüşmeler sonunda Başkent Üniversitesi Hastanesine sevk edildi.

Zonguldak Devlet Hastanesi Başhekim yardımcısı ve Anestezi uzmanı Hakan Güzel, hastaneye getirilen Züleyha Yeşilyurt'un vücudunda yüzde 60 ağır derecede yanık tespit edildiğini söyledi.

Anestezi, genel cerrahi, dahiliye, kadın doğum ve radyoloji konsültasyonları yapılan Züleyha Yeşilyurt'un 32 haftalık hamile olduğunun belirlendiğini kaydeden Güzel, şöyle konuştu:
“Anne karnındaki bebeğin canlı olduğunu belirledik. Bu arada, yanıktan kaynaklanan dolaşım yetmezliği bulguları tespit edildi. Çok geniş yanık oluştuğu ve kentimizdeki hastanelerde yanık ünitesi bulunmadığından İstanbul ve Ankara'daki hastanelerle görüşüldü. Başkent Üniversitesi Hastanesinde yanık ünitesinde yer bulunabildi. Acil tıp uzmanı, anestezi teknisyeni ve acil hemşiresi eşliğinde tam donanımlı ambulansla hastayı sevk ettik.”

Bu arada, kollarında yanıklar oluşan İbrahim Yeşilyurt, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!