Hamile kadın, ambulans helikopterle taşındı

Güncelleme Tarihi:

Hamile kadın, ambulans helikopterle taşındı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2009 21:28

MALATYA'da tüp bebek tedavisi ile hamile kalan 27 yaşındaki Filiz Cengiz, doğum sancıları üzerine 33 haftalıkken dünyaya getireceği ikizleri için Malatya ve yakın ilçelerdeki hastanelerin Yeni Bebek Ünitesi’ndeki kuvözlerde yer olmayınca, ambulans helikopterle Konya'ya getirildi.

Galerici Servet Cengiz ile 10 yıllık evli olan Filiz Cengiz, bebek sahibi olamayınca, çift tüp bebek tedavisine başvurdu. Tedavi sonucu hamile kalan Filiz Cengiz’in ikiz bebek dünyaya getireceği belirlendi. 33 haftalık hamile olan Filiz Cengiz, kontrol için Özel Mavi Nokta Hastanesi’ne gitti. Yapılan kontroller sırasında doğum sancısı başlayan Filiz Cengiz, tedavi gördüğü hastanenin ve Malatya’daki hastanelerin Yeni Doğum Ünitesi’ndeki kuvözlerde yer olmadığı için, çevre illerdeki Yeni Doğum Ünitesi’nde yer olup olmadığı araştırıldı. Yapılan araştırma sonunda Konya’daki Başkent Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde yer olduğu tesbit edildi.

Bunun üzerine Filiz Cengiz, Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans helikopterle Konya’ya getirdi. Atatürk Stadı’na iniş yapan ambulanstan alınan Filiz Cengiz, ambulansla Başkent Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak ameliyata alındığı belirtildi.

Öte yandan Isparta’da çalıştığı işyerinde elektirik çarpması sonucu vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan 42 yaşındaki Hüseyin Gök de, ambulans helikopterle Konya Atatürk Stadyumu’na, ardından da Konya Başkent Üniversitesi Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. Gök’ün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!