Hamburg'da futbol okulu

Güncelleme Tarihi:

Hamburgda futbol okulu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2009 14:20

Beşiktaş Kulübü, Almanya'nın Hamburg kentinde de Beşiktaş Futbol Okulu açacak.

Haberin Devamı

BJK Futbol Okulları Genel Koordinatörü Ufuk Pak, Hamburg Beşiktaşlılar Derneği ve Hamburg Genç Futbol Akademisi'nin de desteği ile çok kısa zaman içinde Hamburg'da BJK Futbol Okulu açılacağını söyledi.

Hamburg'da bulunan Pak, "Beşiktaş kulübü olarak Türkiye'nin yanı sıra Almanya başta olmak üzere Avrupa'nın birçok kentinde BJK futbol okulları açtık. Avustralya ve Nijerya'da da açmayı düşünüyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimizin önce iyi bir öğrenci ve iyi bir sporcu daha sonra yeteneği varsa iyi bir futbolcu olmasını istiyoruz. Eğitim bizim okullarımızın temel anahtarı. İyi bir futbolcu olmanın garantisi yok elbette. Önemli olan gençlerimize doğru eğitimi vermek ve yönlendirmek" dedi.

Pak ayrıca, BJK Futbol Okullarında eğitimin standart olduğunu ve dünyanın her yerinde ortak ders programının işlendiğini ifade etti.

Haberin Devamı

BJK Futbol Okullarında eğitim, malzeme ve program bütünlüğü olduğunu spor ile gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaştığına dikkat çeken Pak, birlik ve beraberliğin ancak spor aracılığıyla sağlanacağına inandığını kaydetti.

Türkiye'nin Güney Afrika'da düzenlenecek 2010 Dünya Kupası'na katılma hakkını kaçırmasını büyük bir eksiklik olarak nitelendirerek, "Türk Milli Takımının üst yapı sorunu var. Alt yapı sorunu gibi bir sorun olduğunu kabul etmiyorum. 11 oyuncumuz en iyi şekilde koordine edilseydi, Dünya Kupası'na katılabilirdik. Sorun teknik yönetmen ya da yönetim sorunu değil. Bu konuda hiç kimse suçlanmasın. Suçu herkes kendisinde arasın" dedi.

Hamburg Genç Futbol Akademisi Başkanı (Jugend Fußball Akademie) İrfan Ceylan ise Hamburg'da kurulması düşünülen BJK Futbol Okulu'na destek vereceklerini belirterek, Almanya'da yaşayan gençlerimiz için bu okulların bir ihtiyaç olduğunu söyledi.

Hamburg Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Lütfü Kortağ da Beşiktaşlı olarak Hamburg BJK Futbol Okullarına her zaman gereken desteği sağlayacaklarını kaydetti.
Hamburg BJK Futbol Okulu'nda 10-16 yaş grubu arasındaki gönüllü gençlere futbol eğitimi verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!