Hamas sürgündeki lideri dönecek iddiası

Güncelleme Tarihi:

Hamas sürgündeki lideri dönecek iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2006 12:38

Filistin'de önceki gün 10 yıl aradan sonra yapılan seçimlerin, ilk kez katılan radikal Hamas örgütünün zaferiyle sonuçlanmasının ardından, Hamas'ın sürgündeki lideri Halid Meşaal'in gelecek hafta Gazze Şeridi'ne yerleşmeye gelebileceği ileri sürüldü.

Filistin'de yayımlanan El Kuds gazetesinin Filistin Yönetimi ve Hamas'a yakın kaynaklara dayanarak verdiği haberde, Meşaal, Filistin Yönetimi ve Avrupa Birliği (AB) arasında, sürgündeki liderin Gazze'ye dönüşünü kolaylaştırmak için müzakerelerin yapılmakta olduğu belirtildi.

Haberde, AB'nin Meşaal'in Gazze'ye dönüşüne engel çıkarmaması için İsrail nezdinde girişimde bulunması amacıyla ABD'ye danışmaya söz verdiği kaydedilirken, Meşaal'in gelecek hafta sürgünden dönebileceği yazıldı.
Gazetedeki haberde, Meşaal'in Gazze'ye dönmesi halinde, Filistin lideri Mahmud Abbas ile görüşebileceği de ifade edildi.

İsrail, 38 yıllık işgalden sonra geçen eylülde Gazze Şeridi'nden çekilmişti. Hamas'ın siyasi büro şefi olan ve bu sıfatıyla hareketin bir numaralı ismi kabul edilen Meşaal, Suriye'nin başkenti Şam ile Katar'ın başkenti Doha'da sürgün hayatı yaşıyor. Meşaal, Hamas'ın ruhani lideri Ahmed Yasin ile Abdülaziz Rantissi'nin İsrail tarafından 2004'te öldürülmesinden sonra siyasi sahnenin ön saflarına doğru ilerlemişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!