Hama bitti Lazkiye başladı

Güncelleme Tarihi:

Hama bitti Lazkiye başladı
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 14, 2011 11:11

Suriye'de tankların Hama kentinden çekildiği bildirilirken, bu kez de ülkenin batısındaki liman kenti Lazkiye karıştı. Görgü tanıkları, Suriye donanmasının bugün Lazkiye'yi bombaladığını söyledi. Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü adlı sivil toplum kuruluşu, ölü sayısının en az 21 olduğunu, birçoğu ağır olmak üzere onlarca kişinin yaralandığını belirtti.

Haberin Devamı

Reuters'a konuşan görgü tanıkları, Suriye donanmasına ait savaş gemilerinin Lazkiye kentindeki iki semti bombaladığını söyledi.

Ä°smini vermek istemeyen görgü tanığı, "Ä°ki gri renkli savaÅŸ gemisinin silüetlerini görebiliyorum. AteÅŸ ediyorlar ve hedeflerinde Raml el Filistini ve el Åžaab semtleri var" ifadesini kullandı.  Â

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden yapılan açıklamada ise Suriye ordusunun Lazkiye'de savaş gemisi ve tanklarla gerçekleştirdiği operasyonda 21 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Ordunun Lazkiye'de dün ağır silahlarla başlattığı operasyonda en az iki kişinin öldüğü, 15 kişinin de yaralandığı bildirilmişti.

Güvenlik güçlerinin bugün ayrıca başkent Şam'ın Sakba ve Hamriya semtlerinde çok sayıda kişiyi tutukladığını belirten Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü, savaş gemilerinin Lazkiye'ye saldırdığını, birçok mahallede patlama seslerinin duyulduğunu, yönetim yanlısı milislerin ve güvenlik güçlerinin araçlarının toplanmakta olduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!