Haluk Kurtoğlu toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Haluk Kurtoğlu toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2004 16:18

Türk Tiyatrosu ve Sineması'nın usta ismi Haluk Kurtoğlu, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın da katıldığı törenle İstanbul'da toprağa verildi. Kurtoğlu için ilk tören, İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Büyük Salon'da düzenlendi.

Haberin Devamı

Törende, Kurtoğlu'nun naaşı sahnede bir katafalka yerleştirilirken, önüne de sanatçının bir fotoğrafı ile eşinin “Biricik Aşkıma-Sema” yazılı kalp şeklindeki çelengi konuldu.

Sanatçı dostlarının Kurtoğlu'nun naaşının önünden saygı geçişi yaptığı törende, din görevlisi eşliğinde dua okunmasının ardından dostları Haluk Kurtoğlu hakkındaki duygularını dile getirdiler. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, burada yaptığı konuşmada, Kurtoğlu'nun yaşamının, 50 yılı sanata adanmış onurlu bir yaşam olduğunu belirterek, usta sanatçıya hitaben “Türk Tiyatrosu sana saygı ve şükranlarını sunuyor” dedi.

Kurtoğlu'nun ailesi, sevenleri ve tüm sanatseverlere sabır ve başsağlığı dileyen Bilgin, “Sevgili Haluk ağabeyimizi Türk Tiyatrosu'nun ölümsüzleri arasına uğurluyoruz” diye konuştu.   Tiyatro sanatçısı Can Gürzap da, Devlet Tiyatroları'nın Cumhuriyet'in en büyük sanat kurumlarından biri olduğunu ifade ederek, bu kurumu büyük yapanın da bünyesinde Haluk Kurtoğlu gibi büyük aktörler bulunması olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Kurtoğlu'nun aktörlüğünü hayranlıkla izlediğini anlatan Gürzap, kimseyi kırmayan ve kimseye kırılmayan sanatçıyı tek bir olayın kırdığını söyledi.

Gürzap, “O da, 3.5 yıl Devlet Tiyatrosu'nun oynadığı bir eserin, devletin televizyonu tarafından çekilen dizi filminin yine devletin başındaki kişiler tarafından yakılmasıydı. Onu affedemedi” dedi.

Haluk Kurtoğlu'nun yakın dostu sanatçı Semih Sergen'in yoğun üzüntüsü nedeniyle gelemediği bildirilen törende, Sergen'in Kurtoğlu'na hitaben yazdığı mesaj da okundu. Sergen, Kurtoğlu ile 55 yıllık dostlukları bulunduğuna dikkat çektiği mesajında, “Çok canımızı yaktın be Halukçuğum. Görüşmek üzere...” dedi.

Kurtoğlu'nun naaşı, daha sonra Teşvikiye Camii'ne getirildi.
 
BÜLENT ARINÇ'TAN TAZİYE...

 Camideki törene katılan TBMM Başkanı Bülent Arınç, Kurtoğlu'nun oğlu Cem'e başsağlığı diledi.

Eski bakanlardan Necdet Uğur'un aynı camideki cenaze törenine  gelen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile Prof. Dr. Erdal İnönü de,  Cem Kurtoğlu'na taziyelerini ilettiler. Baykal, Kurtoğlu'nun Ankara Devlet Tiyatrosu'na büyük hizmet verdiğini belirterek, “Tiyatronun kitleselleşmesine ve sevilmesine önemli katkılar yapmış, çok değerli, seçkin bir sanatçıyı kaybettik” diye konuştu.

Haberin Devamı

Cem Kurtoğlu da, “O benim babamdı, dostumdu, ağabeyimdi, her şeyimdi. O'nu çok özleyeceğim. Dileğimiz, O'nun yolunda yürüyebilmek” dedi.
  
“YILDIRIM ÖNAL ANI ÖDÜLÜ'NÜ VERECEKTİK”

Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği (ÇASOD) Başkanı Rutkay Aziz de, Kurtoğlu'nun çok sevdiği ve saydığı bir sanatçı olduğunu vurgulayarak, ”ÇASOD olarak gelecek hafta kendisine 'Yıldırım Önal Anı Ödülü'nü verecektik. Acımız büyük. Sürekli sanata emek verdi ve sürekli emekten yana savaş verdi. Bir ustayı kaybettik. Hem Türk Tiyatrosu, hem ekran, O'nu çok özleyecek” diye konuştu.

Törenlere, Haluk Kurtoğlu'nun eşi Sema Kurtoğlu ve ailesinin yanı sıra Müşfik Kenter, Haldun Dormen, Korhan Abay, İhsan Devrim, Doğa Rutkay, Ayda Aksel, Mustafa Uğurlu, Üstün Asutay, Nur Sürer, Alp Öyken, Nurseli İdiz, Sibel Turagöl'ün de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı katıldı.

Haberin Devamı

Haluk Kurtoğlu'nun cenazesi, Teşvikiye Camii'nde öğleyin kılınan  namazın ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedildi.
  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!