Halkın bayramı

Güncelleme Tarihi:

Halkın bayramı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2013 01:51

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, dün Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen törenlerle başladı.

Haberin Devamı

Samsun’da Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen ‘Cumhuriyet Yürüyüşü’ne çok sayıda kişi ve STK temsilcisi katıldı. Samsunlu tiyatrocu Altan Yücebaş, yürüyüşe üzerinde ‘Andımız’ın yazılı olduğu tişörtle katıldı. Yücebaş elinde de üzerinde kalpaklı Atatürk fotoğrafı bulunan Türk bayrağı taşıdı. İstiklal Caddesi’nden başlayıp, Lise Caddesi ve Gazi Caddesi’nde devam eden yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Yürüyüşte en ön sırada 6 yaşındaki İncilay Fırat ve 4.5 yaşındaki Aysima Demirci yer aldı. Grup, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ ve ‘Atatürk gençliği görev başında’ sloganları attı.

ÇELENK GERGİNLİĞİ
İzmir Gaziemir’de ise CHP resmi tören öncesinde anıta çelenk koydu. Ancak 2 polis çelengi kaldırmak istedi. CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin ve partililer polislerin elinden aldıkları çelengi yerine koyarken kısa süreli arbede yaşandı. Bir süre çelenk başında nöbet tutan partililer, çeşitli sloganlarla ve ‘Andımız’ı okuyarak müdahaleyi protesto etti. Bir süre sonra MHP’liler de anıt önüne alkışlar arasında çelenk bıraktı. Törene katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, “Biz gençlerle Cumhuriyet’i koruyacağız. Gerekirse canımızı vereceğiz. Genelgelerle resmi bayramların kutlanmasını engelleyenler gün gelecek halka hesap verecek” dedi.

Haberin Devamı

ANDIMIZ BALONLARDA
Kırklareli Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet’in kuruluşunun 90’ncı yıldönümü nedeniyle kentin en işlek yerlerinden biri olan Kara Umurbey Caddesi’ne, balonlara Andımız’ın ‘Türküm, Doğruyum, Çalışkanım’ kelimelerini yazdırıp astırdı.

Bu kez 9 dakika 57 saniye, 15 çelenk

CUMHURİYET Bayramı kutlamaları kapsamında dün, törenlerle kent merkezlerindeki Atatürk heykellerine çelenkler konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. İstanbul Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda saat 13.00’te düzenlenen törende, parti ve STK’ların çelenk konulmasına yasak getirilmeyince anıta 15 çelengin konulduğu tören, 9 dakika 57 saniye sürdü. 23 Nisan 2013’te Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ndaki tören ise parti ve STK’lara izin verilmediği için 2 dakika 23 saniyede bitmişti. Törende, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın çelenk koymasından sonra STK’ların çelenkleri anons edilerek anıta konuldu. Sefa ÖZKAYA/İSTANBUL


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!