Halkbank Özkan davasına müdahil oldu

Güncelleme Tarihi:

Halkbank Özkan davasına müdahil oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2005 12:15

Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ile eski Devlet Bakanı Recep Önal'ın, Halk Bankası'nı zarara uğrattıkları iddiasıyla Yüce Divan'daki yargılamalarına devam edildi. Halkbank, davaya müdahil olarak kabul edildi.

Haberin Devamı

Duruşmaya, sanık Özkan ve Önal katılmazken, duruşmada, Özkan'ın avukatları Olcay Mis, Sema Yılmaz ile Recep Önal'ın avukatı Osman Öz hazır bulundu.
  
Söz alan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı Vekili Abdurraman Yalçınkaya, Halk Bankası'nın, “suçtan zarar görme ihtimali nedeniyle davaya müdahil olarak kabul edilmesini” istedi.
  
Bunun üzerine, Özkan'ın avukatı Olcay Mis, Halk Bankası'nın, dava konusu olan yıllardaki bilançoları ve hesaplarının karlı olarak belirlendiğini belirterek, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu raporlarında da “zarara uğradığı yönünde bir öneri bulunmadığını” söyledi.
  
“Müvekkilimin eylemi ile bankanın doğrudan zarar görmediği inancını taşıyorum” diyen Mis, “soruşturmanın tamamlanması aşamasına gelindiğinde böyle bir istemde bulunulmasının, davanın kamuoyunun gündeminde bir süre daha kalması amacını taşıdığını” savunarak, istemin reddini talep etti.
  
Sanık Recep Önal'ın avukatı Osman Öz de “Bu saatten sonraki bir müdahale talebi, müvekkilimin kamuoyundaki popülaritesine zarar verir. Müdahale talebinin bir getirisi yoktur” dedi.
  
HALKBANK MÜDAHİL OLDU

Haberin Devamı

Sanık avukatlarının değerlendirmelerinin ardından Yüce Divan Başkanı Tülay Tuğcu, Halk Bankası'nın davaya müdahil olmasının, 6'ya 3 karşı oyla kabul edildiğini bildirdi.
  
Tuğcu, duruşmada, tanık olarak dinlenecek Özkan Akkayagil ile duruşmaya polis zoruyla getirilmesi gereken tanık Yücel Dirik'in de hazır olmadıklarının görüldüğünü belirtti. Tuğcu, Yücel Dirik'in Ankara dışında olduğu için, Akkayagil'in de çağrı kağıdının ulaşmadığı gerekçesiyle duruşmaya katılmadıklarını söyledi.
  
Özkan'ın avukatı Mis, tanık olarak dinlenmesine karar verilen Yücel Dirik'in, 1994-1996 yılları arasında Halk Bankası'nda Yönetim Kurulu üyeliği yaptığını, bu yılların dava konusu olaylarla ilgili olmadığını belirterek, tanığın dava konusu olaylarla doğrudan bilgisi olmadığını söyledi. Tanık Akkayagil'in da davaya ayrıca bir katkısı olacağına inanmadığını, bu nedenle iki kişinin tanıklıklarından vazgeçilmesini istedi.
  
Recep Önal'ın avukatı Öz de söz konusu tanıkların Recep Önal ile ilgili bilgi sahibi olmadıklarını kaydetti.
  
Duruşmaya verilen 10 dakika aranın ardından Başkan Tuğcu, tanık Özkan Akkayagil'in gelecek duruşmaya polis zoruyla getirilmesi için, tanık Dirik'in de polis zoruyla tekrar getirilmesi için yeniden yazı yazılmasına karar verildiğini bildirdi.
  
Tülay Tuğcu, duruşmanın, 11 Kasım Cuma gününe bırakıldığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!