Halkalı’da ‘İşkence evi’

Güncelleme Tarihi:

Halkalı’da ‘İşkence evi’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2005 01:23

İki kadınla nikahsız yaşayan ve iki çocuğu bulunan inşaat işçisi, aile fertlerine işkenceyle suçlandı. İsa Kaman’ın, kuma getirdiği T.K.’nın gözünü çıkardığı, çocuklarının yüzünde sigara söndürdüğü ileri sürüldü.

İSTANBUL Halkalı’da oturan inşaat işçisi 33 yaşındaki İsa Kaman’ın, nikahsız yaşadığı iki kadın ile iki çocuğuna uzun süredir işkence yaptığı ortaya çıktı. Ölüm korkusuyla yaşadıklarını kimseye anlatamayan kadınlar, komşularının teşviki ile İsa Kaman’ı karakola şikayet etti. Daha önce komşular tarafından iki kez şikayet edilen Kaman kaçtı.

İddiaya göre; İsa Kaman, teyze kızı A.Ç. ile 12 yıl önce Halkalı’da yaşamaya başladı. 10 yıl önce E. ve 7 yıl önce F. adı verilen 2 erkek çocuğu dünyaya geldi. İsa Kaman, 2 yıl önce Iğdır’da tanıştığı T.K.’yı kaçırıp, Halkalı’daki eve getirdi. Kaman, A.Ç. ile T.K.’ya akıl almaz yöntemlerle işkence yapıp, nüfus cüzdanı bulunmayan çocukları E. ve F.’yi sürekli dövdüğü, yüzlerinde sigara söndürdüğü öne sürüldü. İşkenceleri görüp dayanamayan komşuların şikayeti üzerine iki kez karakola götürülen İsa Kaman, evdekilerin korkup şikayetçi olmaması üzerine salıverildi.

Kerpetenle kör etti

Ancak işkencelere dayanamayan iki kadın, önceki gün Halkalı Şehit Ahmet Zehir Polis Karakolu’na giderek Kaman’dan şikayetçi oldu.

Türkçe bilmeyen T.K. polise, yaşadıklarını anlatırken, Kaman’ın sürekli saçlarını kestiğini, yüzünü de tıraş ettiğini, bu nedenle yüzünde kıllar çıktığını anlattı. T.K., ‘Bir gün çocukların yanında ellerimi ve ayaklarımı bağladı. Önce gözümün içine demir çubuk soktu, demiri çıkardıktan sonra da kerpetenle gözümü kör etti’ dedi. T.K. korkudan doktora gidemediğini söyledi. Doktorlar, kadının darp nedeniyle bir gözünün hiç görmediğini diğerinin de az gördüğünü belirtip 10 gün hastanede tutulacağını söylediler. A.Ç.de evlendikleri günden beri işkenceye maruz kaldığını belirtip ‘Her gece ellerimi ve ayaklarımı bağlayarak bana işkence ediyordu, çocukların üzerinde sigara söndürüyordu’ dedi.

Belediye sahip çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, olayı öğrenince iki kadın ve çocuğa sahip çıktı. T.K. hastaneye yatırılırken sağlık kontrolundan geçirilen A.Ç ve iki çocuğu, geçici olarak belediyenin misafirhanesine yerleştirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!