Halk gününde haciz şoku

Güncelleme Tarihi:

Halk gününde haciz şoku
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2009 13:46

KONYA'da MHP'li Çumra Belediye Başkanı Yusuf Erdem, 'Halk Günü' nedeniyle vatandaşlarla makamında görüşme yaptığı sırada, haciz şoku yaşadı.

Haberin Devamı

MAKAMINDA HACİZ ŞOKUNU BÖYLE YAŞADI

Eski Belediye Başkanı AKP'li Nasır Ersöz'ün, Şubat 2009'da Ankara merkezli aylık bir dergiye verdiği röportajın ardından satın alınan 250 adet derginin bedelinin ödenmemesi üzerine faizi ile birlikte belediyeye yaklaşık 7 bin TL'lik haciz işlemi uygulandı. İcra memurları, başta makam koltuğu olmak üzere, makam odasındaki diğer koltuklar ile diz üstü bilgisayar ve LCD TV üzerine haciş işlemi yaptı ve bir belediye personeline yediemin olarak bıraktı.

Çumra Belediye Başkanı Yusuf Erdem, dün öğleden sonra 'Halk Günü' nedeniyle makamında görüşme yaptığı sırada, karşısında polis eşliğinde gelen icra memurlarını gördü. İcra memurlarının haciz işlemi ise belediyenin basın yayın biriminin kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.  Belediye Başkanı Yusuf Erdem, makam odasında bulunan vatandaşlara icranın neden geldiğini açıkladı. Başkan Erdem, "Eski belediye başkanı Nasır Ersöz, yerel seçimlerden önce, ocak ayında aylık bir dergi ile röportaj yapmış. Röportajda partisini ve kendisinin seçim propagandasını içeren konuşmalarda var. Röportaj derginin Şubat ayı sayısında yayınlanmış. Nasır Ersöz, belediye adına sadece kendi imzası bulunan sözleşme karşılığında tanesi 20 TL'ye satılan dergilerden 250 tane almıştır.  5 bin TL'lik sözleşmede yarısı peşin, yarısı da yayınlandıktan sonra ödeme yapılmasına karar verilmiş. Fakat ne ocak ayında ne de dergi yayınlandıktan sonra ödeme yapılmamıştır.  Seçimden öncede ödemenin geçiktiğinden dolayı hiçbir işlem yapılmamış.  Şuan faizi ile birlikte yaklaşık 7 bin TL haciz işlemi uygulanıyor. Ödeme yapılmadığından dolayı, eski belediye başkanı döneminde hiçbir hukuki işlem yapılmamıştır. Arkadaşımız seçimi kaybettikten sonra, şuan bizlere hiçbir bilgi verilmeden tahsilatın gerçekleşmesi için direk hukuki işleme başvurulmuştur. Burada iyi niyet kurallarının dışında bir yapı vardır. Ayrıca şuan, finans ve mali piyasalarda hiçbir şekilde görülmeyen aylık yüzde 8, yıllık ta yaklaşık yüzde 96 geçikme faizi işlemi yapılmıştır. Bu ne yayın kuruluşunun, ne de bu sözleşmeyi imzalayan kişinin iyi niyeti ile bağdaşır. Bunu özellikle sözleşmeyi imzalayan adına yakıştıramıyorum." dedi.

Haberin Devamı

İcra memurları yaklaşık 7 bin TL'lik bedel karşılığında  başta belediye başkanının makam koltuğu olmak üzere makam odasında bulunan diğer koltukları, LCD TV ile diz üstü bilgisayara haciz işlemi yaptı ve bir belediye personeline yediemin olarak bıraktı.

Haberin Devamı

Belediye hizmetlerinin de yer aldığı yayınlanan röportajda AKP'li eski belediye başkanı Nasır Ersöz, AKP'li Çumra Belediye Başkanı olduğunu ve partisinin misyon ve vizyonu ne ise ona göre haraket ettiğini belirtiyor. İktidarın değerini bilip ona göre haraket ettiklerini de vurulayan Ersöz, iktidar ile birlikte haraket edip güzel işler yaptığın savunuyor. Röportajda seçimlerden yana endişe taşımadığını ifade eden Ersöz, AKP olarak Türkiye genelinde yüzde 50'den aşağı oy almamayı hedeflediklerini ve AKP'li belediye başkanlarının şuan çok iyi hizmet verdiklerini belirtiyor. Ersöz, AKP'deki tüm arkadaşlarının bilinçli olduğunu ve halk için ne yapılması gerekiyorsa onun peşinde olduğunu söyleyerek röportajını noktalıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!