Halime ile Meryem’in katili aynı kişi

Güncelleme Tarihi:

Halime ile Meryem’in katili aynı kişi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2014 01:30

Babasının 4 eşinden biri olan Halime Çalışkan’ı öldürüp 100 bin liralık altınlarla kaçtığı sanılan 17 yaşındaki Meryem’in de aynı gün cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Polis, asıl katilleri arıyor.

Haberin Devamı

ŞANLIURFA’da, geçen yıl 6 Temmuz’da buğday ticareti yapan ve biri resmi nikâhlı 4 eşi olduğu öne sürülen 18 çocuk babası İsmail Güzel’e ait 4 katlı binaya giren kişi veya kişiler, yatağında uyuyan Güzel’in eşlerinden Halime Çalışkan’ı (25) bıçaklayarak öldürdü.

ŞÜPHELİ SANILDI
Kadının boynundaki anahtarı alan şüpheliler, açtıkları kasada bulunan 100 bin TL değerindeki altını alarak kaçtı. Bir süre sonra Halime Çalışkan’ın öldürüldüğünü ve kızı Meryem’in (17) de evde olmadığını gören İsmail Güzel polisi aradı.

AYNI GÜN CİNAYET
Polis, Halime Çalışkan’ın olay günü yanında kalan Meryem Güzel’in cinayeti işlemesinden kuşkulandı. Ancak genç kız aramalara rağmen bulunamadı. Aynı gün Gaziantep Nizip’te, başı taşla ezilen battaniyeye sarılı olarak boş araziye bırakılmış ceset bulundu. Üzerinden kimlik çıkmayan ve başı taşla ezildiği için yüzü tanınamayacak halde olan kızın cesedi, DNA örnekleri alındıktan sonra kimsesizler mezarlığına defnedildi.

Halime ile Meryem’in katili aynı kişi


O CESET MERYEM’İN
DNA testi için genç kızın cesedinden alınan numunelerle, kayıp başvurusu yapan Güzel ailesinin fertlerinden alınan örnekler karşılaştırıldı. İncemelede Nizip’teki cesedin Meryem Güzel’e ait olduğu belirlendi. Cenazesi kimsesizler mezarlığından alınan Meryem Güzel, Harran Kapı Aile Mezarlığı’na defnedildi. Polis, Halime Çalışkan ile üvey kızı Meryem Güzel’i öldürüp, altınları çalanları arıyor.

Haberin Devamı

‘KATİLİ BULUN’

MERYEM Güzel’in yakınları, genç kızın cinayet ve altın hırsızlığı olayında şüpheli olarak gösterildiğini ancak kendilerinin buna hiçbir zaman inanmadıklarını belirterek “Tek isteğimiz; Halime ve Meryem’e bu kötülüğü yapanların bulunması” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!