Hakkınızı helal edin

Güncelleme Tarihi:

Hakkınızı helal edin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

Görevden alınmayı ve cezaevine gönderilmeyi bekleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan, İstanbullularla helalleşti. Veda konuşması yapmayı düşünmediğini belirten Erdoğan, ‘‘4.5 yıllık süre içerisinde eğer bir sıkıntı verdiysem, bir yanlış yaptıysam İstanbullular haklarını helal etsin’’ dedi.

Diyarbakır DGM tarafından verilen 10 aylık hapis cezası nedeni ile görevden alınmayı ve cezaevine gönderilmeyi bekleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan, İstanbullular'la helalleşti. ‘‘Aslında veda konuşması yapmayı düşünmüyorum. Çünkü veda etmeyeceğim. Sadece, mecburi izine çıkarılmış oluyorum’’ diyen Erdoğan şunları söyledi:

‘‘Ben bütün İstanbulular'a bu 4.5 yıllık süre içerisinde eğer bir sıkıntı vermişsem, bir yanlışım olmuşsa, bundan dolayı haklarını helal etmelerini isterim. Ben tüm İstanbulluları, ülkemde yaşayan 65 milyon insanı, hepsini çok seviyorum. Ayırt etmeksizin seviyorum ve beni yaratan Rabb'imden ötürü seviyorum. Allah için seviyorum. Vatanıma aynı şekilde aşığım. Hele hele İstanbul'a çok farklı aşığım. İstanbul'da doğmuş büyümüş bir insan olarak çok aşığım gerçekten. İstanbul kuru kuruya bir rüyalar şehri değil. Onun o medeniyetler, kültürler arası bir köprü oluşu, imparatorlukların bir merkezi, başkenti oluşu, İstanbul'a çok farklı zenginlikler kazandırıyor.’’

Aynı siyasi kanaatleri paylaştığı bir arkadaşının kazanacağı umudunu hala taşıdığını belirten Erdoğan, şöyle konuştu: ‘‘Kazanması halinde İstanbul'la ilgili kalan hülyalarımın gerçekleşmesi için elimden geleni yapmanın gayreti içersinde olacağım. Ve bu konuda da Türkiye'de merkezi-yerel arasında ciddi bir politik kirlilik duvarı var. Bu noktada biz Batı'yı yakalayamadık. Tabii bu da size bir çok engelleri getiriyor, o arzu ettiklerinizi gerçekleştirmekte çok ciddi sıkıntılar çekiyorsunuz. Örneğin şu anda raylı sistem sadece Avrupa yakasında var, Anadolu yakasında yok. Sanki bir el Anadolu yakasında bu sistemin olmasını engellemek istiyor. Tuzla-Harem raylı sistemini gerçekleştirebilseydik bu, Anadolu yakasında çok ciddi bir rahatlama getirecekti.’’

Vedalaştı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan, kendisini 4.5 yıldır izleyen Hürriyet'in Büyükşehir Belediye Muhabiri Kemal Diyarbekir'e gelecekle ilgili planlarını anlattı. Görüşme sırasında, ‘‘Bu şarkı burada bitmez’’ cümlesini tekrarlayan Erdoğan, Kemal Diyarbekir'le vedalaştı.

Danışmanlık yapacak

Şu anda bir kamu çatısı altında bu hizmeti sürdürüyorum. Yarın önümüzdeki bu siyasi yasakların kalkması halinde yine benzer bir çalışma devam edebilir. Gıda pazarlama işinde, Anadolu yakasında çalışmamız sürüyor. Bu işimizi takviye eder, belki daha farklı işlere girebilirim. İşleri kardeşlerim ve ortağım beraber yürütüyorlar. Bunun dışında siyasi çalışmaya Türkiye'de altyapı oluşturacak bir çalışmanın da arkadaşlarla hazırlığı içindeyiz. Kamuoyu araştırma, paket programlar hazırlama, bu konuda danışmanlık. Şu hukuki süreç tamamlandıktan sonra vereceğim kararlar daha da netleşecek. Bir hapishane serüveni de tabii bu arada yaşanacak. Bu serüveninin içersinde de belli hazırlıkları yapma imkanımız olabilir. Onları da bu serüven içersinde yapar, çıkınca bir programla tekrar geleceğe yönelik pozisyonumuza göre, konjüktöre göre, yani her şey değişebilir tabii. Hapishanede okuyacağım. Bazı kısa ve orta vadeli proje çalışmaları yapabilirim, az önce anlattığım konularla ilgili.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!