Hakkari'de geçici güvenlik bölgelerine giriş yasağı uzatıldı

Güncelleme Tarihi:

Hakkaride geçici güvenlik bölgelerine giriş yasağı uzatıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2008 15:10

Hakkari'de geçici güvenlik bölgesi ilan edilen yerlere giriş yasağının, 14 Mart 2009'a kadar uzatıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, geçici güvenlik bölgesi olarak ilan edilerek, giriş yasağı uzatılan yerler şöyle:

“1. bölge (İkiyaka bölgesi), Hoşgeldin Tepe'nin bir kilometre güneybatısından başlayarak, İkiyaka Yaylası'ndan Dertelişe Tepe'nin bir kilometre güneydoğusu, Aktepe'nin 1.5 kilometre batısı, Ayranlı'nın 1.5 kilometre kuzeybatısı, Ayranlı'dan Yeşil Gölü takiben Düzbarkın'ın bir kilometre batısı, Hezdelotk Tepe ve başlangıçta belirtilen Hoşgeldin Tepe'nin bir kilometre güneybatısı arasında kalan bölge.

2. bölge (Şırnak/Beytüşşebap'ın doğusu ve Hakkari/il merkez bölgesi), Şırnak/Beytüşşebap bölgesinden başlayarak, 2618 rakımlı tepe, Şihali pınarı, 3190 rakımlı tepenin güney etekleri, Hakkari bölgesi Marine Tepe uzanım hattı, Sivri Tepe'nin bir kilometre batısı, 2077 rakımlı tepe, Mezra Mahallesi, kuzeyindeki (55277-57465) koordinatları, Kara Tepe, Geçit Tepe, Şırnak bölgesindeki (50339-61314) koordinatlardaki isimsiz tepe ve başlangıçta belirtilen 2618 rakımlı tepe arasında kalan bölge.

Haberin Devamı

3. bölge (il merkez, Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova bölgeleri), Hakkari il merkez Keven Tepe'nin 500 metre güneyinden başlayarak, kuzey istikametinde Oğul köyünün 800 metre kuzeydoğusu, 3350 rakımlı Kandil Dağı'nın Güneydoğu uzanımı, 2501 rakımlı tepenin bir kilometre kuzeyinden geçmekte olan dere yatağı takip ederek, Çubuklu mezrasının bir kilometre kuzeybatısı, ortaklar köyünün 400 metre kuzeydoğu hattı, Kuma Tepe'nin 2 kilometre doğusu devam ederek İkiyaka'nın bir kilometre güneydoğusu, Dibecik mezrasının 2 kilometre güneyi, Güven Dağı'nın 2 kilometre güneydoğusu, Hakan Tepe'nin bir kilometre güneyi, Çağlayan mezrasının bir kilometre doğusu ile başlangıçta belirtilen Keven Tepe'nin 500 metre güneyi arasında kalan bölge.

4. bölge (Şemdinli bölgesi), Kilit Dağı'nın bir kilometre kuzeyinden başlayarak, Tahtataş Tepe'nin 3 kilometre güneybatısı, Yüksek Tepe'nin 2 kilometre kuzeyi, Kuru Tepe'nin 2 kilometre batısı, Tahtataş Tepe'nin 1.5 kilometre kuzeyi, Aşağı mezranın 500 metre güneyi, Akdemir mezrasının 2 kilometre kuzeydoğusu, Kilit Tepe'nin 400 metre batısından geçerek başlangıçta belirtilen Kilit Dağı'nın bir kilometre kuzeyi arasında kalan bölge.

Haberin Devamı

5. bölge (Şemdinli bölgesi); Ulaşlı Mahallesi'nin 2.5 kilometre güneydoğusundan başlayarak, Kelek Tepe'nin bir kilometre güneydoğusu, Şato Yaylası'nın 3 kilometre batısı, Karakoç Yaylası'nın 3 kilometre doğusunu takip ederek, başlangıçta belirtilen Ulaşlı Mahallesi'nin 2.5 kilometre doğusu hattı arasında kalan bölge geçici güvenlik bölgesi olarak ilan edilmiştir.”


Açıklamada, 13 Aralık 2008 ile 14 Mart 2009 tarihlerinde belirtilen bölgelere vatandaşların can ve mal güvenliği açısından girişlerinin yasaklandığı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!