Hakkâri'de 3 şehit

Güncelleme Tarihi:

Hakkâride 3 şehit
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2016 23:58

HAKKÂRİ’ye 25 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkâri-Çukurca karayolu üzerindeki Ağaçdibi köyü yakınlarında operasyona çıkan askerler, dün saat 11.00 sıralarında bir grup PKK'lı teröristle karşılaştı.

Haberin Devamı

Çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Çatışmada 3’ü kadın 5 terörist de öldürüldü. Devam eden çatışmada 1 asker daha şehit oldu. Yaralanan askerler Hakkâri Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Şemdinli ilçesinde süren operasyonda, Erdemli köyü yakınındaki Domuz Deresi’nde PKK’lı teröristlerin önceden hazırladığı el yapımı patlayıcılar bulundu. Ağaçdibi köyü kırsalındaki çatışmada şehit olan askerlerden birinin Çankırı nüfusuna kayıtlı Uzman Onbaşı Hüseyin Efe olduğu bildirildi.

Tunceli’nin Ovacık ilçesinin Kozluca ve Otlubahçe köyleri arasında barınan PKK ve yasadışı sol grupların oluşturduğu ‘Halkların Birleşik Devrimci Hareketi’ (HBDH) mensubu yaklaşık 20 teröriste operasyon düzenlendi. İsimsiz Tepe bölgesinde teröristlerle çatışma çıktı. Teröristler kaçarken, kobra helikopterler kaçış yollarını bombaladı.

Şırnak’ın Cudi ve Gabar dağlarında tespit edilen PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için dün sabah saatlerinde geniş çaplı operasyon başlatıldı. Operasyonda Şırnak 23’üncü Jandarma Tümeni’nden kalkan taarruz helikopterleri Atak ve Kobra, PKK’lıların bulunması muhtemel noktaları bombaladı. Harekât kapsamında, Gabar Dağı’nda bulunan Seslice Tugayı’nın da Küpeli ve Görmeç bölgelerinde büyük bir operasyon başlattığı bildirildi. Gabar Dağı’nda bulunan PKK kamplarına top ve havan atışları yapıldı. Cudi Dağı eteklerinde bulunan Hisar Taburu’ndan da operasyon kapsamında belirli noktalara tank atışları yapıldı. Aynı bölgede bulunan Kösreli ve Derebaşı bölgeleri de Atak helikopterleriyle vuruldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!