Hakkari’de başıboş inek operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Hakkari’de başıboş inek operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2009 12:40

HAKKARİ’de Belediye zabıta ekipleri tarafından başıboş dolaşan ineklere yönelik operason düzenlendi. Zabıta ekipleri, topladıkları 15 ineği kent dışına çıkardı. Operasyon sırasında karayolunda kaçan ineklerle zabıta ekipleri arasında zaman zaman kovalamaca yaşandı.

Belediye Zabıta Komiseri Übeydullah Dündan, her yıl olduğu gibi bu yıl da başıboş hayvanlarla mücadele ettiklerini belirterek, ineklerini almaya gelen vatandaşlara para cezası kestiklerini söyledi.

Belediye Zabıta Komiseri Übeydullah Dündan başkanlığındaki 5 kişilik zabıta ekibi, her yıl olduğu gibi bu yılda özellikle çöp merkezlerinde ve caddelerde dolaşan başıboş ineklere yönelik operasyon başlattı. Özellikle yaz aylarında cadde ve sokakları mesken tutan büyükbaş hayvanlar, alınan bir kararla zabıta ekipleri tarafından toplanarak şehirden yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta bulunan Depin mevkiine götürüldü. Zabıta ekiplerinin topladığı hayvanlarını almaya gelen vatandaşlara ise 400 ila 800 TL arasında değişen para cezası uygulanıyor.

Başıboş köpeklerle de mücadele ettiklerini belirten Belediye Zabıta Komiseri Übeydullah Dündan, “Cadde ve çöp merkezlerini mesken tutan başıboş ineklerle başımız dertte. Her yıl bu hayvanları toplayıp il dışına çıkartıyoruz. Yine de baş edemiyoruz. Bugün ineklerini almaya gelen 2 vatandaşımıza 400 TL ceza kestik. Ancak vatandaşların maddi durumu iyi olmadığı için paraları almakta güçlük çekiyoruz. Topladığımız hayvanları il dışına çıkartıyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!