Hakaretleri duymuyorum

Güncelleme Tarihi:

Hakaretleri duymuyorum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2006 12:06

Söğüt'te 725. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'nin yapıldığı tören alanında, protokolün bulunduğu tirübünün arkasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, Bilecik'in Söğüt İlçesi'nde gerçekleştirilen “725. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri”ne katıldı. Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve bakanlarla birlikte Ertuğrul Gazi Türbesi'ni ziyaret etti. Erdoğan, türbe ziyaretinden törenin yapılacağı alana gelirken MHP ve Ülkü Ocakları’na bağlı gruplar, “Kahrolsun PKK, iş birlikçi AKP” gibi çeşitli sloganlar attılar. Erdoğan, bu sloganlara el sallayarak karşılık verdi.

Törenin yapıldığı stadyumda çeşitli gruplar arasında kısa süreli gerginlikler yaşanırken, güvenlik güçleri olaylara müdahale etti. Stadyumda, ”Başbakanlık yan gelip yatma yeri değildir”, “Türk askeri yan gelip yatmıyor, can verip yatıyor”, “İsrail sizinle gurur duyuyor” ve “Ne Mutlu Türk'üm Diyene” yazılı pankartlar görülürken, bir grup da hükümeti destekleyen ”Kıskananlar çatlasın”, “Türkiye seninle gurur duyuyor” şeklinde sloganlar attı.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, tören alanında yaptığı konuşmada, tarihin en zor dönemlerinde karamsarlığa kapılmadıklarını, bugün de kapılmadıklarını belirterek, ”Bizim anlayışımızda acze yer yoktur. İhtilaf ve çatışma alanlarını derinleştirmek için çalışanlara zerre kadar prim vermedik, vermeyeceğiz. Israrla kardeşlik ve adalet zeminini güçlendirme gayreti içindeyiz. Metaneti, sabrı, iyi niyeti elden bırakmadık, bırakmayacağız ama ne yazık ki bunun farkına varamamış veya varmak istemeyenler de var” diye konuştu.

Alanda bulunan hiç kimseyi ayırt etmediğini belirten Başbakan Erdoğan, Şeyh Edebali'nin öğüdünü de okuyarak, “Bu noktadan hareketle şahsıma olan tüm hakaretleri duymadım ve hakkımı helal ediyorum” dedi.

ALİ ERDOĞAN YARALANDI

Tören alanında, protokolün bulunduğu tirübünün arkasında bir de kısa süreli gerginlik yaşandı. Törenin bitimine yakın protokol tribünlerinin bulunduğu yerin arka tarafında çıkan arbedeye, Başbakanlık korumaları müdahale etti. Bu arada Başbakan’ın korumalığını yapan yeğeni Ali Erdoğan’ın da yüzüne darbe aldığı görüldü.

“BU KOLTUKLARA YAPIŞMAK İÇİN GELMEDİK”

Başbakan Erdoğan, daha sonra İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Devlet Bakanı Nimet Çubuk ile birlikte Bilecik Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Seranit firmasına ait granit seramik fabrikasının açılışına katıldı.
   
Türkücü Zara'nın seslendirdiği, “Beraber Yürüdük Biz Bu yollarda” şarkısı eşliğinde tören alanına gelen Başbakan Erdoğan, yaptığı konuşmada, bugün Ertuğrulgazi'yi, ebediyete intikalinin 725. yılında büyük bir heyecanla andıklarını, göreve geldiğinden bu yana her yıl anma törenlerine katıldığını söyledi.

Haberin Devamı

“Biz iki şeye önem veriyoruz. Bilgiyi iyi yöneteceğiz, parayı iyi yöneteceğiz” diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

Eğer ki finansmanı, bilgiyi iyi yönetemezsek, biz de öncekiler gibi aynı duruma düşeriz. Onun için popülizm bizim iktidarımızda olmayacaktır. Biz bu koltuklara yapışmak için gelmedik. Adil bir yönetim sergilemek için geldik. Bunu da çok açık ve net konuşuyorum. Bizim öyle bir derdimiz yok. Zaten bu koltukların hepsi gelip geçici. Kimse buraya yapışıp kalmadı ki var mı kalan, yok. Hepsi gelip geçici.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!