"Hakan Şükür" Hannover 96'da...

Güncelleme Tarihi:

Hakan Şükür Hannover 96da...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2014 11:53

Tayfun Korkut'un teknik direktörlüğünü yaptığı Hannover 96 yeni sezon için 1899 Hoffenheim'ın alt yapısından yetişen ve Hakan Şükür’e benzetilen 19 yaşındaki Türk genç milli Kenan Karaman'ı transfer etti.

Haberin Devamı

ALMANYA 1. Futbol Ligi'nde sezonunda zor günler geçirmesine rağmen Tayfun Korkut'u antrenörlüğe getirdikten sonra ligde kalmayı garantileyen Hannover 96 yeni sezon için transfer harekatını başlattı Hannover 96 yeni sezon için 1899 Hoffenheim'ın alt yapısından yetişen 19 yaşındaki Türkiye U20 genç milli Kenan Karaman'ı transfer etti.

Tayfun Korkut'un daha önce alt yapısında çalıştırdığı 1899 Hoffenheim'da öğrencisi olan 1.87 metre boyundaki golcü Kenan Karaman'la birlikte ayrıca takım arkadaşı Almanya U19 genç milli defans oyuncusu Stefan Thesker'de transfer edildi.

Her iki futbolcunun çok yetenekli ve gelecekte Bundesliga'da isimlerinden bahsettireceklerinden çok emin olduğunu belirten Tayfun Korkut, "Hannover de kendileriyle daha güçlü bir kadromuz olacak. Ayrıca sözleşmeleri sona erdiği için bonservis bedelsiz geliyorlar. Bundesliga da Hoffenheim formasını bu sezon 5 kez giyen Kenan çok hırslı. Güçlü fiziği ve gol yollarındaki becerisi yanında üstün tekniğiyle bizi zaferlere taşıyacak" diyerek transferden çok memnun olduğunu söyledi.

Doğduğu kentin takımı VFB Stuttgart'ta futbola başlayan Kenan Karaman, Stuttgarter Kickers üzerinden transfer olduğu 1899 Hoffenheim'da U16 takımında bir sezonda 30 gol atıp Bundesliga'nın genç takımlar liginde gol krallı oldu.

U18 Türk Millî Takımı formasını giydiği ilk milli maçında gol atan ve Hakan Şükür'e benzetilen 19 yaşındaki golcü genç yetenek uzun boyuna rağmen yüksek tekniği ve iki ayağını da kullanabilme becerisiyle oyun kurucu olarak da oynuyor. Türkiye U19, ardından da U20 takımının oyuncusu oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!