Sokağa çıkma yasağı kalkıyor mu? Bakan Koca'dan 'bölgesel gevşeme' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Sokağa çıkma yasağı kalkıyor mu Bakan Kocadan bölgesel gevşeme açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2021 08:48

Pandemi sürecinin en belirleyici kısıtlamalarından olan sokağa çıkma yasağı, ne zaman kalkacağı ile gündemde yer almaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında düzenlenen Bilim Kurulu'ndaki görüşler ele alınarak uygulanan sokağa çıkma yasağı için Bakan Koca, vaka sayısına bağlı olarak bazı illerde kısıtlamaların gevşetilebileceğini ifade etti. Peki, Sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak? İşte, Sağlık Bakanından sokağa çıkma yasağı hakkında önemli açıklamalar

Haberin Devamı

Koronavirüs yasakları ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan önemli açıklama geldi. Bilim Kurulu Toplantısı sonrası değerlendirmelerde bulunan Koca, gazetecilerin "Kısıtlamalar ne zaman kaldırılacak?" sorusuna yönelik bilgiler verdi. Koca, vaka sayısına göre, bölgesel gevşemelerin olabileceği sinyalini verdi. Bilim Kurulu'nun çalışma yaptığını belirten Koca, 1-2 hafta içerisinde durumun açıklanacağını söyledi. İşte, hafta sonu yasakları ve koronavirüs kısıtlamaları ile ilgili yapılan açıklamalar.

Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağı yaklaşık üç aydır devam ediyor. Genelge ile belirlenen saatlerde market, fırın, kasap ve manav gibi temel ihtiyaçları harici sokağa çıkmaları yasak olan vatandaşlar, bu durumun ne zaman sona ereceğini araştırıyor. Öte yandan Sağlık Bakanı Koca'dan konuya dair çarpıcı açıklama geldi. Bakan Koca bölgesel gevşemelerin olabileceğini belirtti. 

Haberin Devamı

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Koca kısıtlamalara ilişkin şu bilgileri verdi;

Vakanın seyri bunu belirleyecek. Ama marttan itibaren de iller bazında vaka sayısına göre birtakım kısıtlamaları kaldırmak, gevşetmek veya artırmak gerekebilir. Bunu Bilim Kurulu çalışıyor ve onu da önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde açıklamış oluruz. Bölgesel veya il bazında birtakım kısıtlamaları gevşetmek mümkün olabilir.

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Hafta sonu yasakları ile ilgili henüz bir açıklama gelmediğinden dolayı bu hafta sonu yani 13-14 Şubat tarihlerinde de sokağa çıkma kısıtlaması geçerli olacak. Türkiye genelinde hafta sonları uygulanan kesintisiz sokağa çıkma kısıtlamasına yeni bir karar alınıncaya kadar devam edilecek. 

Bu kapsamda 12 Şubat Cuma günü saat 21.00'de başlayacak oan ve hafta sonu kesintisiz uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması saat 15 Şubat Pazartesi 05.00 itibarıyla sona erecek.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 30 Kasım 2020'de düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadeleye yönelik yeni tedbirleri açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta içi her gün 21.00-05.00 saatlerinde, hafta sonları da cuma saat 21.00'den pazartesi saat 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını duyurmuştu.

Haberin Devamı

ÇİÇEK SATAN YERLERE SEVGİLİLER GÜNÜ MUAFİYETİ

"Çiçek Satışı Yapan İş Yerleri" konulu ek genelge, 14 Şubat dolayısıyla talepte yaşanacak yoğunluk göz önünde bulundurularak hazırlandı.

Genelgeye göre çiçek satışı yapan iş yerleri, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı 12 Şubat Cuma günü 20.00-­00.00 saatlerinde evlere servis, 13­-14 Şubat Cumartesi ve Pazar günlerinde 10.00­-17.00 saatlerinde iş yerinden ve evlere servis, 10.00­-00.00 saatlerinde ise sadece evlere servis şeklinde hizmet verebilecek.

BAKMADAN GEÇME!