Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak? İşte yeni kısıtlamalarda son durum

Güncelleme Tarihi:

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak İşte yeni kısıtlamalarda son durum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2020 01:06

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının sona ereceği tarih, Türkiye'nin koronavirüs gündeminde yer alıyor. Kabine toplantısında alınan kararla beraber geçtiğimiz haftalarda yeni bir karar alınıncaya kadar hafta içi saat 21.00-05.00, hafta sonu cuma 21.00'den pazartesi 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağını belirtti. Sokağa çıkma kısıtlamaları genelgede yapılan açıklamaya göre yeni bir duyuru yapılana kadar süreceği belirtildi. Peki, hafta sonu sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak? İşte, kısıtlamalarla ilgili son gelişmeler.

Haberin Devamı

Sokağa çıkma yasağı uygulanmaya devam ederken gözler son dakika açıklamalara çevrildi. İçişleri Bakanlığı'nın, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında yayınladığı sokağa çıkma kısıtlaması konulu genelgede, sokağa çıkma kısıtlaması getirileceği ve bundan sonraki hafta sonlarında da uygulamanın aynı şekilde devam edeceği vurgulandı. Ancak sokağa çıkma yasaklarının biteceği tarihle ilgili henüz yeni bir açıklama yapılmadı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

Hafta içi ve hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağının biteceği tarihle ilgili henüz yeni bir açıklama yapılmadı. Kısıtlamanın koronavirüs vaka sayısının durumuna göre netleşmesi bekleniyor.

İSTİSNA KAPSAMINDAKİLERE YÖNELİK DENETİM ARTACAK

İçişleri Bakanlığı, sokağa çıkma kısıtlamasında istisna kapsamının art niyetli kullanılması üzerine valiliklere genelge gönderdi.

Haberin Devamı

Sokağa çıkma kısıtlamasında istisna kapsamının art niyetli kullanılması üzerine valiliklere yeni genelge gönderildi. Buna göre, kısıtlama süresince istisnanın kapsamı sadece muafiyet nedeniyle sınırlı olacak, genel muafiyet söz konusu olmayacak.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine "Muafiyetlerin Kötüye Kullanımının Önlenmesi" konulu genelge gönderdi.

Genelgede daha önce illere gönderilen genelgeyle sokağa çıkma kısıtlaması süresince üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamamasını temin ile sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla kısıtlamadan muaf tutulacak yerler ve kişilerle ilgili uygulama hatırlatıldı.

Son dönemde sokağa çıkma kısıtlamasından muafiyetin bazı art niyetli kişilerce (sağlık randevusu alıp, randevuya dair belgeyi göstermek suretiyle hastane yerine başka yerlere gitmek, çalışma günü, vardiyası veya nöbeti olmadığı halde çalıştığını ibraz edip başka amaçla dışarı çıkmak) kötüye kullanılmaya çalışıldığına dair bilgi üzerine Bakanlığın harekete geçtiği belirtilen genelgede, şu kararlara yer verildi:

"Bu kapsamda sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde kısıtlamadan muafiyet tanınacak yerler ve kişilerle ilgili istisnanın kapsamı sadece muafiyet nedeniyle sınırlı olacak. Bunun dışında genel muafiyet şeklinde bir durum kesinlikle söz konusu olmayacak.

Haberin Devamı

Kişiler, muafiyete neden olan durum kapsamında ikametlerinden çıkabilecek olup bu süre içinde muafiyet nedenine dair zaman ve güzergah ile sınırlı kalacak. Zaman bakımından uygulamada kişinin istisna kapsamına dahil olan durumu ile dışarıda bulunduğu zaman diliminin uyumluluğuna dikkat edilecek."

 

BAKMADAN GEÇME!