Hafta sonu plan yapacaklar dikkat

Güncelleme Tarihi:

Hafta sonu plan yapacaklar dikkat
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2011 12:15

Uzun süredir devam eden soğuk ve yağışlı hava hafta sonu yurdu terk edicek. Pazar gününden itibaren Marmara'da sıcaklık 22 dereceye kadar yükselecek.

Haberin Devamı

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

ANKARA İÇİN UYARI

Ankara'nın batısı başta olmak üzere il  genelinde kuvvetli gök gürültülü sağanak ve lokal dolu yağışı bekleniyor.   

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik  uyarıya göre, yağışın akşam saatlerine kadar etkili olacağı tahmin ediliyor.
Vatandaşların ve ilgililerin su baskını, dolu, yıldırım, ulaşımda aksama  ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli  olmaları gerekiyor.
 
MERSİN’DE CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU YAĞDI

MERSİN’in Silifke, Bozyazı ile Mut İlçeleri ile Adana’nın Ceyhan İlçesi’nde sağanak yağışla birlikte yağan dolu ekili alanlara büyük zarar verdi.

Bozyazı İlçesi’ne bağlı Tekeli Beldesi’nde sabah başlayan ve etkisini giderek arttıran sağanak yağış doluya dönüştü. Zaman zaman ceviz büyüklüğünde düşen dolu seraları parçaladı. Seraların camları kırılırken, ekili meyve ve sebzeler hasar gördü. Yaklaşık 20 dakika süren dolu yağışı beldeki yaklaşık 15 bin dönüm seraya büyük zarar verdi. Sağanak yağış, Silifke İlçe merkezi ile Narlıkuyu Beldesi ile Gülümpaşalı, Hüseyinler, Demircili ve İmamlı Köyü’nde etkili oldu. Silifke Tarım İlçe Müdürü Yusuf Gün, dolu felaketinden çilek, buğday, narenciye, kayısı ve şeftali bahçeleri başta olmak üzere açıkta yetişen tüm ürünlere zarar verdiğini söyledi. Mut İlçesi’nde ise dolu yağışın ise 7 bin dönem alandaki yaklaşık 12 bin ton kayısıya zarar verdiği bildirildi.

Haberin Devamı

Adana’nın Ceyhan İlçesi’nde ise sabah saat 09.30’da aniden bastıran dolu ve sağanak yağış yaklaşık 15 dakika sürdü. İlçe merkezinde etili olan yağış nedeniyle caddeler sel suyu ile doldu. Tek katlı ev ve işyerleri ise sular altında kaldı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!