Hafta sonu İstanbul, Ankara ve İzmir’de hava durumu nasıl olacak?

Güncelleme Tarihi:

Hafta sonu İstanbul, Ankara ve İzmir’de hava durumu nasıl olacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2016 14:53

Bugün başlayan sağanak yağış yurtta etkisini arttırırken hafta sonu tatillerini gezerek değerlendiren vatandaşlar ise hafta sonu hava durumunu merak ediyor. Peki, hafta sonu İstanbul, Ankara ve İzmir’de hava durumu nasıl olacak? Yağmur yağışı devam edecek mi? Hava sıcaklıkları artıyor mu? Tüm detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

İstanbul, Ankara ve İzmir’i bugün etkisi altına alan yağmur, sıcak günlerin ardından hava sıcaklıklarını mevsim normallerine getirse de yağmur yağışının devam edip etmeyeceği merak ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından resmi web sitesinde verilen hava durumu verilerine göre kuvvetli sağanak yağış yurdu etkisi altına alacak gibi görünüyor.

İSTANBUL’UN GÜNEŞLİ GÜNLERİ GERİDE BIRAKIYOR

Uzun zamandır mevsim normallerini üzerinde seyreden hava durumu İstanbul’da bugün başlayan kuvvetli sağanak yağış ile beraber bozuldu. Yağışın hafta sonu da devam edeceği bilgisi verildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü web sitesinde yapılan açıklamaya göre İstanbul vatandaşı tüm hafta sonunu sağanak yağış ile geçirecek. Hafta sonu boyunca en yüksek sıcaklık 16 - 17 derece arasında seyrederken, en düşük sıcaklık ise Cumartesi günü 9, Pazar günü ise 10 derece olacak.

Haberin Devamı

ANKARA'DA SAĞANAK YAĞIŞ DEVAM EDECEK

Ankara’da ise sağanak yağışın Cumartesi ve Pazar günü de sürmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Cumartesi günü Ankara’da en yüksek sıcaklığın 11, en düşük sıcaklığın ise 5 derece olması bekleniyor. Pazar günü ise hava sıcaklığı biraz daha artıyor ve en yüksek sıcaklık 15 derecede seyrederken en düşük sıcaklıkta herhangi bir değişiklik görülmüyor.

İZMİR KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞIN ETKİSİNDE

İzmir’de bugün başlayan sağanak yağış hafta sonu etkisini arttırarak devam edecek. Cumartesi günü kuvvetli sağanak yağış ile karşılaşacak olan İzmirli vatandaşlar Pazar günü de yağışlı bir havaya uyanacaklar. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre İzmir yine de diğer illere göre daha sıcak olacak. Cumartesi ve Pazar günü İzmir’de hava sıcaklığının en yüksek 18 dereceye ulaşması beklenirken, en düşük sıcaklık ise 13 – 14 derece arasında seyredecek.

BAKMADAN GEÇME!