Hafıza Merkezi Caddebostan’da

Güncelleme Tarihi:

Hafıza Merkezi Caddebostan’da
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

Merkezi New York'ta bulunan Hafıza Merkezi'nin Londra ve Paris'ten sonra üçüncü şubesi Caddebostan'da açıldı. Prof. Dr. Nevzat Tarhan başkanlığında kurulan merkez alzheimer hastalığına bağlı hafıza ve öğrenme problemlerinden öğrenme bozukluklarına kadar çeşitli şekillerde görülen beyin fonksiyonlarının geliştirilmesi için çalışıyor.

İnsanların zihinlerinden beklentilerinin eskisinden daha fazla olduğunu belirten Tarhan ‘‘Merkezlerin ikinci amacı da beyni daha iyi kullanmak isteyenlere yardımcı olmak'' diyor. İstanbul Hafıza Merkezi 8 yaşın üstünde öğrenme güçlüğü veya unutkanlık çeken herkese yardıncı olmaya çalışıyor.

Merkez'de çeşitli şikayetlerle veya beyinsel fonksiyonlarını geliştirme talebiyle başvuran hastaların Türkiye'de ilk defa uygulanan bir yöntemle önce beyin haritaları çıkarılıyor. Bu sayede kişinin beyin fonksiyonları, hızlı veya yavaş çalışan bölümleri tespit ediliyor. Sonuca göre bir tedavi programı belirleniyor. Tedavi Türkiye'nin şartlarını aşan bir konusuysa New York'taki merkeze buradaki bilgiler internetle yollanıyor ve uzmanların görüşü alınarak bir çeşit sanal konsültasyon gerçekleştiriliyor. Böylece kelime hafızası zayıf olan birine sadece bu yönde bir tedavi programı uygulanabiliyor. Merkeze özellikle yöneticiler ve öğrenciler ilgi gösteriyor.

‘‘Unutkanlık yaş ilerleyince normal görülüyor. Yaşla gelen unutkanlıkların çoğu düzeltilebilen unutkanlıklar. Ama erken teşhis önemli. Evinin yolunu bulamazken buradan otomobille Bursa'ya giden hastalarımız var‘‘ diyor Nevzat Tarhan. Merkezde konsantrasyon güçlüğü nedeniyle derslerinde başarı sağlayamayan çocuklar, hiperaktif çocuklar, depresyon ve stres tedavisi yapılıyor, genetik alzheimer için erken teşhis konabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!