Hadise'ye kötü haber

Güncelleme Tarihi:

Hadiseye kötü haber
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2008 00:00

‘Komşu torpili’ iddiası Eurovision'a jüri sistemini getirdi. Yüzde 50 etkili olacak jüri, gurbetçi oyları toplayacağına inanan Hadise'nin şansını yarıya indirdi.

Haberin Devamı

HADÄ°SE'NÄ°N FOTOÄžRAFLARI

Rusya'nın baÅŸkenti Moskova’da bu yıl 54’üncüsü yapılacak Eurovision Åžarkı Yarışması’nda ‘komÅŸu torpili’ne karşı yeni bir deÄŸerlendirme sistemi uygulanacak. Star gazetesinin haberine göre, Avrupa Yayın BirliÄŸi’nin (EBU) geçen aylarda önerdiÄŸi jüri sistemi kabul edildi. Yeni yöntemle halktan gelen oyların (televoting) belirleyiciliÄŸi yarı yarıya indirilerek jürilerin puanlamasına önem verilecek. Her ülkeden 5 ismin yer alacağı jüri, müzik konusunda uzman kiÅŸiler arasından seçilecek. Â

Sadece final gecesi uygulanacak bu sistem, yarı finallerde geçerli olmayacak. Eurovision’un önceki yarışmalarında Baltık ülkelerinin birbirlerine, eski Yugoslavya’dan ayrılan ülkelerin hepsinin de Sırbistan’a oy vermesi yoğun eleştirilere neden olmuştu. Avrupa’da yaşayan Türkler’in sayısının çok olması nedeniyle Türkiye’nin de haksız puan topladığı ileri sürülüyordu. TRT yetkilileri, jüri sisteminin Türkiye’nin aleyhine gibi görünmesine rağmen ülkemizi olumsuz etkilemeyeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

BELÇİKA'DAN 12 PAN BEKLİYORUM

Türkiye’yi Eurovision’da temsil edecek olan Hadise ‘En büyük destekçim gurbetçiler olacak. Belçika’dan 12 tam puan bekliyorum’ demişti. Genç sanatçı Türkçe, Fransızca ve Almanca nakaratlarla süslediği şarkıyla oy toplamaya çalışacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!