Haddini bilen aday

Güncelleme Tarihi:

Haddini bilen aday
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yeşilköy'ün, Yeşilköy Mahallesi 9 muhtar adayından biri olan Ali Namık Önol (1954) doğduğundan beri Yeşilköy'de yaşıyor. Seçimlere 'Yeşilköy'e Belediye Başkanı Değil, Muhtar Adayıyım' sloganıyla katılıyor: ‘‘Belediye Başkanları bile bir karar alırken kurul toplamak zorunda kalıyor. Bazı muhtar adayları Belediye Başkanının tek başına yapamayacağı işleri ben yapacağım diye Yeşilköylü seçmenlerden oy istemektedir. İşte bu yüzden bu sloganı seçtim.’’

Mahallenin sesi

Beyoğlu ilçesinde Ömer Avni mahallesi muhtarı adaylarından Nihal Özdemir, muhtarlık görevini resmi belge onaylamakla sınırlı görmüyor. ‘‘Çöp sorunu, otopark sorunu, elektrik idaresi ve İSKİ gibi kuruluşların yol kazılarının gelişigüzel bir şekilde ortada bırakılmasından doğan sorunların, mahalleli adına gerek belediye gerekse diğer kamu kurumlarındaki takip görevinin muhtarlık kapsamında olduğuna inanıyorum’’ diyor.

Sadece 5 kişi ‘‘yokum’’ dedi

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Adnan Polat'ın ‘‘www.adnanpolat.com’’ ya da ‘‘www.varmısın.com’’ adreslerinin 20 bin ziyaretçisi oldu. Polat'ın programı, fikirleri, basında çıkan haberlerine ilişkin, ‘‘Var mısın?’’ sorusu yer alıyor. Web ziyaretçileri de ‘‘Varım’’ ya da ‘‘Yokum’’ yanıtı veriyor. ‘‘Yokum’’ diyenlerin sayısı çok az: Beş kişi... Eşi, ailesi, mahallesi, biri de 14 bin kişilik topluluk adına ‘‘Varım’’ diyenler hesaplandığında, Polat'a internetten gelecek oyların 50 bini bulacağı tahmin ediliyor.

Seçmen, oyuna sahip çık

CHP Kartal Belediye Başkan Adayı Nurettin Sarıbal, seçim çalışmaları sırasında seçmene ‘‘Gerçekçi ol! Oy'unu demokrasi için kullan’’ şeklinde sesleniyor. Tüm CHP'liler gibi Sarıbal da seçmenin sandığa gitmemesinden kaygılı. O nedenle konuşmalarında sürekli olarak seçmeni oyuna sahip çıkmaya çağırıyor ve şunları söylüyor: ‘‘Herşeyden önce seçime katıl. Oyunun değerli olduğunu bil, demokrasiye, insan haklarına, Kartal'a sahip çık!’’

Kararlar mahallede alınacak

CHP Üsküdar Belediye Başkan Adayı Y. Kenan Sönmez, son beş yıl içinde yönetimde bulunan RP-FP'li belediyenin Üsküdar'a zaman kaybettirdiğini söyledi. FP'lilerin SHP döneminde yapılmış birçok hizmeti Fazilet'e mal ettiklerini belirten Sönmez, ‘‘Bu yönetim döneminde belediyeye ait onlarca birbirinden kıymetli arsa ve binayı kendi yandaşlarına sattılar’’ dedi. CHP Belediye Başkan Adayı Sönmez, Üsküdar'ın bu ilçede yaşayan insanlardan kopuk yönetildiğini söyleyerek, kuracakları mahalle konseyleriyle tüm Üsküdarlılar'ı yönetime katacaklarını ifade etti.

Hizmet sözleşmesi imzaladı

Beşiktaş ANAP Belediye Başkanı adayı Yusuf Namoğlu da sözleşme, taahhütname vb. imzalayan adaylar arasında. O da ‘‘Beşiktaş Hizmet Sözleşmesi’’ adını verdiği bir metin hazırlayıp imza attı. Buna göre seçilirse, muhtarlar, mahalle temsilcileri, eğitim ve sağlık kurumlarının temsilcilerinden oluşacakt bir ‘‘halk meclisi’’ oluşturacak. Bu meclis her ay bir toplantı düzenleyecek. Ayrıca içinde sağlık birimi, İnternet birimi ve 24 saat danışma hizmeti bulunan ve 10 ayrı yerde kurulacak olan ‘‘belediye ilkadım ofisleri’’ adıyla yeni bir teşkilatlanmaya gidecek.

Söyleyecek sözüm var

Özgürlük ve Dayanışma Partisi Beşiktaş Belediye Başkan adayı Yüksek Mühendis Mimar Mücella Yapıcı Beşiktaş halkını yönetime katılmaya çağırdı. Mücella Yapıcı halkı ‘‘kaybolan değerleri savunmaya, çetelerin değil halkın Beşiktaş'ını yeniden kurmaya, yağmacılara, talancılara, din tacirlerine karşı koymaya’’ çağırdığını söyledi. Yapıcı, meslek hayatı boyunca İstanbul'da imar ve kent hukukuna aykırı uygulamalara tanıklık ettiğini, sadece belediye başkanı adayı olduktan sonra değil, öteden beri üyesi olduğu meslek kuruluşu içinde, kıyıların, parkların, ormanların yağmalanmasına karşı çıktığını belirtti.

Çiçekli bisikletli kampanya

Bahçeşehir ÖDP belde teşkilatı, farklı bir seçim kampanyası yürütüyor. Farklılık başkan adayının belirlenme yöntemiyle başlamış. ÖDP'liler önce Bahçeşehir'deki tüm seçmenlerne birer mektup göndermiş. Sonra sekiz dev pankart asarak, başkan adaylarını tüm Bahçeşehirliler'in katılımıyla seçeceklerini ilan etmiş. Toplantıda Sebla Tatlav belediye başkan adayı olarak belirlenmiş. Diğer partiler araçlarıyla konvoylar oluşturup Bahçeşehir'i naylon bayrakla donatırken ÖDP'liler sokaklarda bildiri ve bayraklarıyla bisiklet turları atıyor. Göl kenarında kurdukları rengarenk masalarda çiçekler dağıtıyor.

Referandum önerisi

MHP Bakırköy Belediye Başkanı adayı Adnan Özdemir, belediye başkanı seçilirse halkın referandum hakkına saygı göstereceğini söylüyor. Özdemir ‘‘Bir şeyin ihtiyaç olup olmadığı kararını belde insanı vermelidir. Karıkyö'ün geleceği ile ilgili kararları alırken halkın desteğini, katılımını sağlamayı prensip haline getireceğiz. Rastlantı sonucu ve otoriter yoldan gerçekleştirilmiş uzlaşmalar kalıcı olmayan şeylerdir. Biz ise halkla beraber alınacak kararların en doğru kararlar olduğuna inanıyoruz’’ diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!