Haddini aşarsa dava açacağım

Güncelleme Tarihi:

Haddini aşarsa dava açacağım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2010 00:00

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök, Çetin Doğan’ın belge sızdırttığı imasına tepki gösterdi.

Özkök “Onun muhatabı, dönemin ordu komutanıdır. Tartışmaların içine çekmek istiyor. Birşey varsa açıkça söylenir” dedi.

ESKİ 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın karargahındaki kozmik odasından belge sızdırttığı imasına, eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök, çok sert tepki gösterdi. “Komutan olarak tebdil-i kıyafetle mi odaya sızdım” diye soran Özkök, hakaretlerine devam etmesi halinde Doğan hakkında dava açacağını söyledi.

Söyleyene bakarım

Bu konuda söyleyecek çok şey olduğunu kaydeden Özkök, “Ama şimdi Mevlana’nın ‘Lakin her lafa verilecek cevabım var’ diye başlayan sözünü hatırlatıyorum. Yürüyen yargı sürecine saygımdan sözü burada kesiyorum” dedi. Özkök, bu yolla Mevlana’nın, “Lakin her lafa verilecek cevabım var. Bir lafa bakarım laf mı diye; bir de söyleyene bakarım adam mı diye” sözüne atıfta bulundu. Özkök, Hürriyet’e şunları söyledi:

‘‘Bu konular hakkında gerçekleri açıklamak yerine, işin kolayına kaçıp olayı başkalarına havale etme anlayışı var. Yaşadığı büyük üzüntüleri saygıyla karşılıyorum. Allah kimsenin başına vermesin, ama maalesef bu hali psikolojik yanlışlar yaptırıyor. Hepimiz orduya hizmet etmiş bir generalin bu hale düşmesine üzülüyoruz.

Sürekli ima içinde

Gerçekten tartışmaya girmek istemiyorum. Çünkü onun muhatabı, dönemin ordu komutanıdır. O ise devamlı olarak beni tartışmaların içine çekmek istiyor. Sürekli bir ima içinde. Birşey varsa açıkça söylenir. Rahatsız olacak, saklayacak, utanacak geçmişimde hiçbir şey olmamıştır. Görevimde de emekliliğimde de beni çeşitli şekillerde imalarla bazı gruplara yakın göstermeye çalışanlara da alıştık.

Devlet bana güvendi

Tek bir gerçek vardır. TSK bana güvenmiş, bu devlet bana itimat etmiş ve orduya Genelkurmay Başkanı yapmıştır. Bugün yaşananlar, geçmişte neyin, niçin gerçekleştiği zamanla belli olacaktır. Kendisine sorulan soruları yanıtlamak yerine, topu sağa sola atmaya çalışması çok üzücü.
İmalı bir şekilde birinci orduda kozmik odaya girdiğimiz, oradan da bazı belgelerin akıbeti konusunda bir şeyler söylemeye çalışıyor. Böyle şey olur mu? Ne yani ben koskoca Genelkurmay Başkanı, komutan olarak tebdil-i kıyafetle ordunun kozmik odasına mı sızdım? Gizli emir mi verdim? Burası TSK. Gizli kapaklı işlerin çevrildiği örgüt değil. Bunun emri, kaydı, hatırlayanı olmaz mı?

Haddini aşarsa

Böyle iddia ortaya atıp, insanları töhmet altında bırakmak kabul edebileceğim bir şey değil. Daha önce Çetin Doğan Paşa televizyonda çıkıp, ses kaydıyla ilgili olarak ‘evet bu konuşmayı ben yaptım’ demedi mi? Böyle bir konuşmayı yapan insan, altındaki personelin bundan motive olarak olumsuz şeylere yol açabileceğini düşünmez mi? Bugüne kadar muhatap almama ve yanıt vermeme konusunda elimden geleni yaptım. Bugüne kadar kimseyi mahkemeye vermemeye, eleştirileri hoşgörüyle karşılamaya çalıştım. Ancak daha ileriye gider ve haddini daha da aşarsa bu iftira kampanyasını durdurmak için dava açacağım.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!