Hacker'ların hedefi sansürcüler

Güncelleme Tarihi:

Hackerların hedefi sansürcüler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2002 11:16

Kendilerine “Hactivismo” adını veren bir grup uluslararası hacker, internete sansür uygulayan Çin ve Ortadoğu ülkelerini hedef almayı kararlaştırdıklarını açıkladılar. Bu yolda hazırladıkları planı resmen duyuran hacker’lar arasında dünyanın en iyi bilgisayar korsanları da bulunuyor.

Hacker’lar, isteyenlere ücretsiz olarak iletilecek özel bir yazılımla gizli bilgilerin internete konulan fotoğraflar içine gizlenmesine de zemin hazırladı. Hactivismo’nun hazırladığı programın adı Utangaç kamera “Camera/shy”...

Bu yazılım kullanılarak internete konulan fotoğraflar polisiye metodlarla denetlenemiyor. Hactivismo, “Camera/shy” programının kendi sitesinden ücretsiz olarak indirilebileceğini ve derhal kullanılabileceğini de açıkladı. 


GÖRÜNMEZ AĞ

Uluslararası alanda çok iyi tanınan “Mixter” adlı Alman bilgisayar korsanı, “Hactivismo’nun önümüzdeki haftalarda yeni bir program daha açıklayacağını ve bu teknoloji kullanılarak oluşturulacak internet ağları aracılığıyla hiçbir iz bırakmadan bilgi alış-verisi yapilabileceğini” duyurdu. 


Hactivismo’nun planı, New York’ta düzenlenen ve dünyanın önde gelen hacker’larının katıldığı “H2K2” adlı kongrede açıklandı. Hacker’ların iki yılda bir yaptıkları bu kongreye, dünyanın dört bir yanından gelen hacker’lar ile 2.000 dolayında bilgisayar güvenlik uzmanı katılıyor. 


NASIL OLACAK?

Uzmanlara göre, Mixter tarafından hazırlanan ve kısaca “protokol” olarak bilinen yazılım, kısa adı VPN olan “sanal özel şebeke” oluşturulmasına olanak veriyor. VPN’lerin şimdiye kadar hükümetler ve büyük şirketler tarafından güvenlikli internet ağları oluşturmak amacıyla kullanıldığı biliniyor. Bu ağlar, genel internet şebekesinin dışında işliyor ve normal internet kullanıcıları buralara erişemiyor.


SANSÜRCÜ 20 DEVLET VAR

Mixter, “hazırladığı programın kullanılması durumunda, ulusal ateş duvarları engeline takılma tehlikesi kalmadığını” da söyledi. Ateş duvarı (fire wall) olarak adlandırılan programlar, kullanıcıların, yasaklanmış sitelere ya da internetin belli alanlarına girmelerini engelliyor. Sayıları 20’yi bulan sansürcü devletler, vatandaşlarının internete ulaşmalarını bu yolla engelleyebiliyor.


EL KAİDE’NİN ELİNE GEÇERSE...

Ancak geliştirilen bu yeni teknolojinin örgütlü suç çeteleri, çocuk pornografisi alanında çalışanlar ve teroristler tarafından kullanılması tehlikesi var. El Kaide örgütünün, bu teknolojiyi kullanarak dünya çapında saldırılar düzenlemesinden de korkuluyor.

Hacktivismo'nun web sitesi için tıklayın
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!