Hacker'lar Las Vegas'ta buluştu

Güncelleme Tarihi:

Hackerlar Las Vegasta buluştu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2001 16:27

Dünyanın en geniş katılımlı "hacker kongresi-DEF CON" haftasonu Las Vegas'ta yapıldı. Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen toplantıya, dünyanın dört bir yanından ünlü ve deneyimli hacker'ların yanısıra hacker olmayı amaçlayan gençler de katıldı.

Haberin Devamı

"Hacker'lar için yıllık underground bilgisayar partisi" diye tanımlanan DEF CON'a katılımın her geçen yıl arttığı belirtildi.

Organizasyon programının yer aldığı web sayfasına göre, amaç katılımcılara nasıl hack edeceklerini öğretmek değil, farklı çevrelerden konyla ilgilenen kişileri bir araya getirmek ve network güvenliğiyle ilgili bilgilendirici toplantılar düzenlemek. Geçen yıl 4200 kişinin katıldığı DEF CON'da bu yıl katılımcı sayısının 5000'i bulduğu tahmin ediliyor.

Las Vegas'taki Alexis Park Otel'de yapılan bu yılki toplantıda çeşitli hacker yarışmaları da düzenlendi. Hacker'ların hükümete ait bir network'ü temsil eden sisteme girmeye çalıştığı yarışma büyük ilgi gördü. Konuşma ve yarışmaların yanısıra "alkol dozu" yüksek partilerin de yer aldığı oteldeki ATM'ler katılımcılar tarafından hack edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!