Hacıbektaş’ta en büyük ilgi Baykal’a

Güncelleme Tarihi:

Hacıbektaş’ta en büyük ilgi Baykal’a
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 16, 2002 12:11

Hacıbektaş Veli 39’uncu Ulusal, 13’üncü Uluslararası Anma Törenleri ve Kültür, Sanat Etkinlikleri’ne CHP Genel Başkanı Deniz Baykal damgasını vurdu. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile YTP Genel Başkanı İsmail Cem’in son anda katılmadıkları anma törenlerinde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal büyük ilgi gördü. Baykal, Hacıbektaş’a girişinde ‘Başbakan Baykal’ sloganıyla karşılandı.

Haberin Devamı

CHP Lideri Deniz Baykal, Hacıbektaş İlçesi’ne parti otobüsüyle gelişinde coşkulu karşılandı. ‘Başbakan Baykal’ alkışları arasında Hacıbektaş Belediyesi’ni ziyaret eden Deniz Baykal’ın parti otobüsünden ‘Kokunuzu özledik’ anonsları yapıldı. Baykal, Hacıbektaş Belediye Başkanı Mustafa Ercivan’ın makam odasında milletvekili aday adayı ve belediye başkanlarının büyük ilgisiyle karşılaştı. Kalabalıkta yüzünde biriken terleri sık sık kolonyalı mendille silen ve ceketini çıkartan Baykal, burada gazetecilere Kemal Derviş’in açıklamaları ve YTP’yle ilgili soruları cevaplamayacağını söyledi. Baykal ''Hacıbektaş’ta siyaset olmaz'' dedi.

‘OTOBÜS DOLU’


Baykal, DHA muhabirinin ''Otobüs dolu mu geldi?'' sorusuna ''Otobüs tam hasleten de, manen de, maddeten de dolu geldi'' dedi. Baykal, tüm Türkiye’nin Hacıbektaş’ın çağrısına uyup buraya geldiğini belirterek, kendisine dert yanan belediye başkanlarına ''İnşallah birlikte kurtulacağız. Allah hepimize kolaylık versin'' yanıtı verdi.

Haberin Devamı

Hacı BektaÅŸ törenlerine Devlet Bakanları Tayyibe Gülek, Zeki Sezer, Ramazan MirzaoÄŸlu, Melda Bayer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Nejat Arseven, Kültür Bakanı Suat ÇaÄŸlayan, HADEP Genel BaÅŸkanı Murat Bozlak, TBMM BaÅŸkanvekili Kamer Genç, Hacı BektaÅŸ Veli 9’uncu Barış ve Dostluk ödülü sahibi Ä°lhan Selçuk, Kültür eski Bakanı Ä°stemihan Talay da katıldı.ÂTörenlere katılacağı bildirilen CumhurbaÅŸkanı Ahmet Necdet Sezer ile YTP Genel BaÅŸkanı Ä°smail Cem ise gelmedi.

İLGİ GEÇEN YILA ORANLA AZ


Hacı Bektaş Veli törenlerine katılımın geçen yıldan daha az olduğu dikkati çekerken kürsünün önüne ‘İncinsen de incitme’ pankartı asıldı. Tören alanında ‘Kuvvetini mazluma değil, zalime karşı kullan’, ‘Yanıt verme de aceleci davranma’, ‘Kadını okumayan millet yükselemez’, ‘Bir insanı içten yaralamak cellatlıktır’, ‘Kendini temizleyemeyen başkasını temizleyemez’ gibi ünlü düşünürün sözlerinin yer aldığı pankartlar taşındı.


Tören alanının hemen yanına Kızılay tarafından seyyar klinik kuruldu. Hacı Bektaşlılar, ekonomik şartlar yüzünden birçok kişinin anma törenlerine gelemediğini ifade etti. Bu arada tören alanında ve çevresinde özel Harekat polisleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Civardaki evlerin çatılarına keskin nişancılar yerleştirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait özel bir araç tören alanını saniye saniye görüntüledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!