Hacettepe'de Theodorakis ve Livaneli'den konser

Güncelleme Tarihi:

Hacettepede Theodorakis ve Livaneliden konser
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2007 01:34

“Hacettepe Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kongresi” kapsamında, “Theodorakis ve Livaneli'den Doğmamış Bebeklere Besteler Konseri” düzenlendi.

Anatolia Gösteri ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen konser, gitar ustası Ahmet Kanneci'nin, Zülfü Livaneli ve Mikis Theodorakis'in bestelerinden örnekler sunmasıyla başladı.

Kanneci, gazeteci Uğur Mumcu için söylenen “Yiğidim Aslanım Orada Yatıyor” parçasını seslendirdi.
Konser, kanun üstadı Halil Karaduman ve Dolunay Dilek'in konuk sanatçı olarak katıldığı ve Prof. Dr. Erol Erdinç yönetimindeki Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası'nın, Theodarakis'in “Zorba Balesi Suiti”ni seslendirmesiyle sürdü. Bu sırada, merhum İsmail Cem'in görüntülerinin yer aldığı bir slayt gösterisi sunuldu.

Orkestranın ardından ünlü Yunan sanatçı Maria Farantouri ve Zülfü Livaneli birlikte “Karlı Kayın Ormanı”, “Çığlık Çığlığa”, “Leylim Ley”, “Bilmem Şu Feleğin Bende Nesi Var” “Ey Özgürlük”, “Odam Kireçtir Benim” şarkılarını seslendirdi.

İtalya'da katıldığı bir yarışmada Zülfü Livaneli'nin “Ey Özgürlük” bestesinin İtalyanca sözlerle yapılan yeni düzenlemesini seslendiren ve üçüncü olan 10 yaşındaki Deniz Ünel, kendisine ödül kazandıran şarkıyı söyledi.
Konsere ev sahipliği yapan yaklaşık 3 bin kişi kapasiteli salonun dolu olduğu gözlenirken, geceye Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Yorgo Yenimatas ve eşi Athina Yenimatas Kritiku, İsrail'in Ankara Büyükelçisi Pinhas Avivi, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Ünal, Aylin Livaneli ve çok sayıda davetli katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!