Hac kaydı, 22 Eylül'e kadar yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Hac kaydı, 22 Eylüle kadar yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Hacca gitmek isteyenlerin ön kayıtları başladı. 22 Eylül'e kadar sürecek ön kayıtlar, il ve ilçe müftülüklerince yapılacak. Bakanlıklararası Hac Komisyonu ve Hac İşleri Yüksek Kurulu'nun belirlediği 1999 yılı hac kayıtları ile ilgili esaslar şöyle:

Hac kotası uygulamasının devam edeceği düşünülerek, ilk defa hacca gidecekler ile daha önce hacca gidenlerden hacca hiç gitmemiş hanımı, kızı, kızkardeşi, annesi ve kayınvalidesine refakat edecek olanların başvuruları kabul edilecek.

Ön kayıt yaptıranların sayısının, Türkiye'ye ayrılan kontenjandan fazla olması halinde, noter huzurunda kura çekilmek suretiyle Hacca gidecekler tespit edilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca, kuraya katılan ve kurada asıl çıkanlara ‘Asıl Hac Kontenjan Belgesi’, yedek çıkanlara da ‘Yedek Hac Kontenjan Belgesi’ verilecek.

Ön kayıt bilgileri bilgisayara aktarılacak ve bu bilgiler geçmiş yıllardaki hacca gidenlerin bilgileri ile karşılaştırılacak ve mükerrer kayıt yaptıranların kayıtları teke indirilecek. Daha önce hacca gidenlerden şartları tutmayanların kayıtları ise iptal edilecek.

Kesin kayıt esnasında sağlık problemi görülenler ile 60 yaşından büyük olanlardan hacca gitmesinde sağlığı açısından sakınca bulunmadığına dair sağlık kurulu raporu istenecek.

1997-1998 yıllarında hacca gitmek üzere ön kayıt yaptıran ve çekilen kuralarda her iki yıl da yedekte kalan ve 1999 yılında da hacca gitmek için ön kayıt yaptıranların, kuraya katılmadan doğrudan kesin kayıtları yapılacak.

Hacı adayları, ön kayıt yaptırdıkları ilde kesin kayıtlarını da yaptıracaklar ve aynı ilin kafilesinin çıkış yapacağı havalimanından hacca gidip gelecekler.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!