Hac başvuruları başladı

Güncelleme Tarihi:

Hac başvuruları başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2011 13:57

Kayseri Müftü Vekili Yakup Öztürk, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yıl başlattığı uygulama ile hacca gitmek isteyenlerin hac ön kayıtlarını müftülüğe gelmeden internet üzerinden de yapabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Bu yıl için hac ön kayıtlarının başladığını açıklayan Müftü Vekili Yakup Öztürk, il ve ilçe müftülüklerine gelenlerin işlemlerinin yapıldığını bildirdi. Hiç kimsenin aceleci davranmasına gerek olmadığını vurgulayan Yakup Öztürk, şöyle dedi:

"Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başlattığı bir uygulama ile vatandaşlarımızın il ve ilçe müftülüklerimize gelmesine de gerek kalmadı. Uygulamada hacca gitmek isteyenler belirlenen banka hesaplarına 15 TL yatırarak internet üzerinden de kayıtlarını yaptırabilecekler. Önceki dönemlerde kayıt yaptıranlar kayıt yenileme, ilk kez müracaat edeceklerin de ilk kayıt masasına formlarını verecekler."

Suudi Arabistan’ın Türkiye’ye uyguladığı ‘Hac’ kotası nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kayseri’ye de sınırlama getirdiğinin altını çizen Öztürk, bu yıl yaklaşık olarak 2 bin 500 adayı kura ile kutsal topraklara götüreceklerini belirtti. Öztürk ayrıca, vatandaşları internet üzerinden yapılacak olan kayıtta verilecek şifreyi alması konusunda uyardı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hac konaklamasının "Normal Tip: 24-45 gün", "Müstakil Tip: 15-30 gün" ve "Otel Tip: 12-25 gün" olmak üzere 3 farklı kategoride olduğu, ücretlerinin ise önümüzdeki günlerde açıklanacağı vurgulandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!