Habur Sınır Kapısı'nda eylem

Güncelleme Tarihi:

Habur Sınır Kapısında eylem
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2009 15:32

HABUR Sınır Kapısı'nı kullanarak Irak’a yük taşıyan kamyon şoförleri, Şırnak İl Özel İdareye ait TIR Parkının düzensiz bir şekilde çalıştığını öne sürerek eylem yaptı. TIR parkının girişini araçlarıyla kapatıp karayoluna çıkan şoförler valiyi istifaya çağırdı.

Şırnak Valiliğine bağlı İl Özel İdare denetiminde bulunan Silopi İlçesi'ndeki TIR parkında bekleyen binlerce şoför Şırnak Valisini istifaya çağırdı. TIR parkının düzensiz bir şekilde çalıştığını öne süren şoförler, araçlarıyla TIR parkının girişini kapatıp karayolunda eylem yaptılar. Şırnak Valisi Ali Yerlikaya’yı istifaya çağıran dövizleri TIR parkının girişine asan şoförler, “Kuzey Irak’a yük taşıyan kamyonların geçiş için önce Cizre’den fiş alması ve TIR parkına gelip sıraya girmesi gerekiyordu. Biz de böyle yaptık. Ancak dünden itibaren Cizre’den fiş alan kamyoncuların geçişine direkt izin verilmeye başlandı. Biz ise burda günlerdir sıranın bize gelmesini bekliyoruz. Bu bize karşı yapılan bir haksızlıktır. Bu düzensizliğe çare bulmayan valinin de istifa etmesi gerekiyor” dediler.

Daha önce ayda sefer yapmalarına rağmen masraflarının çıktığını, şimdi ise ayda 5 sefer yapmalarına rağmen hiç kazanamadıklarını dile getiren kamyon şoförlerinden Raşit Nayci, TIR parkının çok düzensiz bir şekilde çalıştığını ve tanker ile kamyonların aynı sırada olduğunu bu nedenle sıkıntı yaşandığını söyledi. Yük taşıma ücretlerinin çok düşük olması nedeniyle tüccarlara da tepki gösteren Raşit Nayci “Irak’a sefer yaptığımızda hiçbir şey kazanamıyor, hatta bazen kendi cebimizden zarar ediyoruz. Yük taşıma ücreti düşük olduğundan tüccara çalışır hale geldik. Eskiden ayda bir sefer yapıyorduk ama yine de kazanıyorduk. Ama şimdi ayda 5 sefer yapıyoruz bu seferde hiçbir şey kazanamıyoruz” diye konuştu. Bir başka tanker şoförü Aziz Tadik ise, yeni araç aldığını ancak aracının taksitlerini ödeyemez hale geldiğini belirterek “Şoförlerin çoğu yeni araç aldığı için çok zor durumda kaldı. Bu şekilde çalışmak bize hiçbir şey kazandırmıyor. Bizim amacımız eylem yapmak değil sadece kendi hakkımızı istiyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!