Haberal: "Hayretler içinde kaldım"

Güncelleme Tarihi:

Haberal: Hayretler içinde kaldım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2012 17:46

Ergenekon Davası’nın tutuklu sanığı CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, çok ciddi sağlık sorunları nedeniyle bugüne kadar duruşmalara katılamadığını söyledi. Rahatsız olduğu için ayakta zor durduğunu söyleyen Haberal, "Recai Birgün’ü dinlerken doğrusu hayretler içinde kaldım. Ben bir hekimim, yeminliyim. Amacım hastamı bir dakika daha fazla yaşatmak. Amacımız kısa sürede Başbakanımızı (Bülent Ecevit) görevinin başana geçecek şekilde tedavi etmekti" dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’de görülen Ergenekon Davası’nın 185. duruşmasına CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ilk kez katıldı. Duruşma savcısı Mehmet Ali Pekgüzel’in sorularının ardından, tanık Recai Birgün’ün beyanlarında ismi geçen davanın tutuklu sanığı Mehmet Haberal’a söz verildi. Haberal, ciddi rahatsızlığı olduğunun altını çizerek "Bugüne kadar duruşmalara gelemememin sebebi çok ciddi sağlık sorunlarımın olmasıdır. Bugün ise kaldığım 5’ nolu Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan Aile Hekimine muayene olduktan sonra, mahkemeninizin beni davet etmesi üzerine ’Ne pahasına olursa olsun gitmeliyim’ diyerek buraya geldim" dedi.

"RECAİ BİRGÜN’Ü DİNLERKEN HAYRETLER İÇİNDE KALDIM"

Rahatsız olduğu için ayakta zor durduğunu söyleyen Haberal, zaman zaman oturacağını bu durumun heyet tarafından mazur görülmesini istedi. Haberal, "Recai Birgün’ü dinlerken doğrusu hayretler içinde kaldım. Bülent Ecevit Türkiye’nin başbakanıdır. Birgün burada açıklasın. Ecevit’e Başkent üniversitesi doktorları tarafından verilen hangi ilaçlar kesildi. Ecevit bunun ardından nasıl kısa sürede iyileşti açıklasın" diye sordu.

"AMACIM HASTAMI BİR DAKİKA DAHA FAZLA YAŞATMAK"

Birgün ise, "İlaçların hangisinin kesildiğini bilmiyorum. Doktor Mücahit Pehlivan, ilaçları yeniden düzenleyerek ilaçların miktarını düşürdü" açıklamasında bulundu. Hebaral, "Tanık Birgün, yapılan bir toplantıda Ecevit’e iş göremez raporu verileceğinin konuşulduğunu iddia etti. Bu toplantıyı kim düzenlemiş, böyle bir kararı kim almış? Bu iddiayı tanığa kim söylemiş? Bu çok ağır bir ithamdır. Ben bir hekimim, yeminliyim. Amacım hastamı bir dakika daha fazla yaşatmak. Amacımız kısa sürede Başbakanımızı görevinin başına geçecek şekilde tedavi etmekti" dedi. Birgün, "Bunlar partiye gelen duyumlardı. Eski DSP’li Mecit Şekercioğlu’na gelen bir duyumdu" diye cevap verdi.

HABERAL: TANIK İDDİASINI İSPAT ETMEK ZORUNDADIR

Haberal, "Tanık böyle ciddi bir iddiayı ispat etmek zorundadır. Başbakan’ı doğru tedavi ettiğimiz, Türkiye’nin Başbakanın evine gizlice gelen doktor tarafından da beyan edilmiş, gizlice getirilen röntgen cihazıyla da ortaya konulmuştur. Bu kadar yakın takip ettiğimiz Başbakan’a kasıtlı olarak eksik ya da yanlış tedavi uyguladığımız iddiasının asılsız olduğu, Ecevit’in tedavisinin bitmesinin ardından 4.5 yıl daha yaşaması ile ortadadır. Ecevit daha sonra beyin kanaması geçirerek hayatını kaybetmiştir" diye konuştu.

DURUŞMA AVUKATLARIN TANIĞA SORU SORMASI İLE DEVAM EDİYOR

Birgün, "Ben ’Tedavi yanlış yapıldı’ demiyorum. Tedavinin uzun zamana yayıldığını belirtiyorum" dedi. Duruşma sanık Haberal’ın avukatlarının tanık Recai Birgün’e soru sorması ile devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!