Hâkim, savaş kurbanı

Güncelleme Tarihi:

Hâkim, savaş kurbanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 1997 00:00

Haberin Devamı

Akman Akyürek'in öldüğü kaza hakkındaki spekülasyonlar bitmiyor. Eski MİT'çi Mahir Kaynak, Akyürek'in MİT'e çalıştığını belirterek, Akyürek'in yabancı istihbaratçıların savaşına kurban gittiğini iddia etti.

Eski MİT'çi Mahir Kaynak, bir süre önce şüpheli bir trafik kazası sonrası hayatını kaybeden hâkim Akman Akyürek'in, gizli servislerin savaşında kurban gitmiş olabileceğini ileri sürdü.

Kaynak, Akyürek'in MİT'e çalıştığını belirterek, şöyle dedi:

‘‘Akyürek, Susurluk kazası ile ilgili yaptığı çalışmalarda, Alman Milli Güvenlik Teşkilatı (BND) ile ilgili bulgular elde etmiş olabilir. Bilindiği gibi BND, Özel Timcilere GS-9 adlı bir özel eğitim kursu vermektedir. Üstelik bu kurslarda Susurluk kazası sonrası adları çete olaylarına karışan Ayhan Çarkın gibi kişiler de eğitim almıştır. Akyürek, tüm bunlarla ilgili ipuçları sağlamış ve bunun sonucunda da BND'ye karşı gelmiş olabilir.’’

Türkiye'deki tüm çete olaylarının kaynağında, ülkelerin istihbarat teşkilatlarının Ortadoğu üzerinde güç kurmak istemelerinden çıktığı görüşünü savunan Kaynak, ‘‘Türkiye'de Alman, ABD ve İsrail istihbarat teşkilatları faaliyet gösteriyor. Akyürek de araştırmaları sırasında çete ile örgütlerin bağlantısını kurmuş ve bununla ilgili bilgiler elde etmiş olabilir’’ diye konuştu. Kazanın gerçekleştiği günden itibaren, suikast ihtimali üzerinde durduğunu belirten Kaynak, ‘‘Akyürek'in çok parası olduğu ortaya çıktı. Bu paraların nereden kazanıldığı araştırılmalıdır. Çünkü, Akyürek, bildiğim kadarıyla hiçbir kuruma çalışmıyor görünüyor. Peki bu paralar nereden geldi?’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!