Güzelim eski caz yılları

Güncelleme Tarihi:

Güzelim eski caz yılları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

Büyük caz orkestralarını özlediyseniz bu özleminizi bu akşam Açıkhava Tiyatrosu'nda bol bol giderebilirsiniz. Efanevi Woody Herman Orkestrası, Smithsonian Jazz Masterworks Orkestrası ve Los Angeles Dans Topluluğu, 6. Uluslararası İstanbul Caz Festivali kapsamında Açıkhava'ya konuk oluyor.

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nın kurucusu Nejat F. Eczacıbaşı'nın anısına düzenlenen konser, aynı zamanda cazın devlerinden Duke Ellington'ın 100. doğum yılını kutlama amacını taşıyor. Bu akşam 21.30'da başlayacak konserde sahneye önce Woody Herman Orkestrası çıkacak.

Amerikan müzik tarihinin gelmiş geçmiş bu en başarılı caz orkestrası, 50 yıl önce Woody Herman tarafından kuruldu. Herman'ın ölmünün ardından Frank Tiberi'nin yönettiği ve Herman'ın ismini başarıyla taşıyan orkestra, sizi caz müziği içinde bir zaman yolculuğuna çıkaracak. Şef Frank Tiberi'nin aynı zamanda tenor ve soprano saksofonda yer aldığı orkestra, tenor saksofonda John Nugent ve David Riekenberg; bariton saksofonda Mike Brignola; trombonda John Frederick, Paul McKnee ve Mark Lusk; trompette Peter Olstad, John Chuchoba, George Rabbai, Mark Lewis ve Rob Smith; bas gitarda Darryl Hall; davulda Jim Rupp ve piyanoda Chip Stephens'tan oluşuyor.

Woody Herman Orkestrası'nın ardından Smithsonian Jazz Masterworks Orkestrası ve Los Angeles Dans Topluluğu, Duke Ellington'ı 100. doğum yılında anmak amacıyla çıktıkları Avrupa turnesi çerçevesinde İstanbul'da sahne alacaklar. David Baker yönetiminde çalacak olan 26 kişilik orkestra ve koreografisini Chester Whitmore'un yaptığı beş kişilik dans gösterisi sizleri 1930'ların Cotton Club dönemine götürecek. Gecede ayrıca bir Duke Ellington belgeseli sunulacak.

Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu, Harbiye.

Bilet fiyatları: 12 - 10 - 9 - 7 milyon TL.

Bu konserin biletleri AKM Caz Festivali gişeleri, Uzelli Şaşkınbakkal, Bakırköy Carousel, Altunizade Capitol ve Etiler Akmerkez alışveriş merkezlerindeki Festival standlarından temin edilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!