Güzel gözlü Büyükelçi

Güncelleme Tarihi:

Güzel gözlü Büyükelçi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

Fransızların en güzel gözlü yıldızı Emmünuelle Beart, aynı zamanda aktif bir mücadeleci

Emmanuelle Beart, Fransız sinemasının son dönemlerdeki en yetenekli oyuncusu. Ama beyazperde dışında iyilikseverliği ile de tanınıyor. UNICEF'te yoksul çocuklar için mücadele ederken, Büyükelçi payesi alan Emmanuelle Beart yakın bir gelecekte yeni hayır işleri için sinemayı bile bırakabileceğini belirtiyor.

Büyükelçi olarak sık sık gelişmemiş ülkelere gittiğini söyleyen güzel yıldız, ‘‘Vietnam'da nehir üzerindeki bir kulübeye girip hasta çocuklarla beraber olurken sinemaya, medyaya, insanlara bir tür tavır koyuyorum ve 'benim yerim burası bu yardıma ihtiyaçları olanların yanı' diye düşünüyorum,’’ diyor.

Anlamsız bir savaşın bıraktığı yaraların hálá sarılmadığını öne süren Beart, sadece Vietnam değil, Güney Amerika'da, Afrika'da da görevler üstlendiğini, Moritanya'da açlıktan kucağında 10 aylık bir bebek ölürken cocuğunun ne denli şanslı olduğunu düşünerek, yaşama isyan ettiğini belirtiyor.

UNICEF görevi nedeniyle birçok öneriyi geri çevirdiğini söyleyen yıldız, ‘‘bu yüzden Brian De Palma ve Tom Cruise'un 'Görevimiz Tehlike' filmi için yaptıkları öneriyi kabul etmekte bile çok zorlandım,’’ diyor.

İlk ciddi çıkışını 1989 yılında ‘‘Les Enfants du Desordre’’ ile yapan Emmanuelle Beart, Fransız Hükümeti'ne yaptığı muhalefetle de tanınıyor. Ülkeye giren göçmenlerin sınırdışı edilmesini kınayan yıldız, ‘‘önce kucak açıyorlar, sonra kovuyorlar. Bu mu adalet?’’ diye soruyor.

Ünlü modaevi Christian Dior''un reklam tanıtımlarını da yoksullara kaynak yaratmak için kabul eden Beart, ‘‘Maison Dior ile anlaşmamız böyle. Ben Lady Dior ünvanını da hayır işleri için üstlendim,’’ hatırlatmasını yapıyor. Ancak modayı yakından izleyen ve Fransız modasının bir ekol olduğunu düşünen yıldız Lady Dior olmanın avantajını da şöyle açıklıyor: ‘‘Çantalara ve sütyenlere büyük zaafım var. Dior'a girip, istediğimi seçebiliyorum.Bu da kabul etmeleyim ki önemli bir avantaj.’’

Aktör Daniel Auteuil ile evlenen ondan bir çocuğu olan ünlü yıldız, 1995 yılından bu yana entelektüel solcu yazar David Morea ile yaşıyor.

Venedik Film Festivali'ne yönetmen Yves Angelo'nun ‘‘Voleur de Vie’’ adlı filmi ile katılan Beart'ın ‘‘Une Femme Français’’, ‘‘Un Coeur En Hiver’’ filmleri ülkemizde de gösterime girmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!