Günün mekánı

Güncelleme Tarihi:

Günün mekánı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

Hey gidi koca Süreyya

Rus, Fransız ve Türk mutfaklarının seçkin lezzetlerini 56 yıldır yaşatan Süreyya Restaurant, aynı zamanda müşterilerine özveri ve çabaya dayanan bir tarih de sunuyor.

Süreyya'nın 56 yıllık öyküsü Rus İhtilali'nden 1920'de kaçarak Ankara'ya gelen Beyaz Rus Serj Homyakof'un, Atatürk döneminde Ankara'nın ünlü lokantası Kerpiç'te komi olarak çalışmaya başlamasıyla başlıyor. O dönemin bütün ünlü isimlerine servis yapan Serj Homyakof'a Süreyya ismi de Atatürk tarafından verilmiş. 1943'e kadar Kerpiç Lokantası'nda çalışan Süreyya Homyak o sene Yenişehir'de kendi ismini verdiği restoranını açmış ve ‘‘Süreyya Restaurant’’ kısa zamanda yerli-yabancı politikacılar ve sanatçıların uğrak yeri haline gelmiş. 1965'te restoranını İstanbul Bebek'e taşıyan Süreyya Homyak'ın 1984'teki ani ölümünden sonra bir süre kapalı kalan Süreyya, 1987 yılında Homyak'ın uzun süre komiliğini yapan Doğan Uzun tarafından İstinye'de yeniden hayata döndürülmüş.

Süreyya Restaurant'da yemek, Ankara usulü özel turşu, tereyağ ve kızarmış ekmekle başlıyor. Soğuk mezelerden somon füme, patlıcan salatası ve Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından zeytinyağlı dolma; sıcak mezelerden maydanozlu karides pane, bir Rus böreği olan proşki, Samsun havyarı ve kreması ile birlikte bilini havyar ve Rus mutfağının spesiyallerinden borç çorbasını deneyebileceğiniz Süreyya Restaurant'ın özel mönüsünde üç ülkenin tatlarını bulabilirsiniz.

İş yemekleri ve aile toplantıları için tercih edilen bir mekán olan Süreyya Restaurant, pazar günleri dışında her gün öğlenleri 12.00-14.00 ve akşamları 19.00-24.00 saatleri arasında açık.

Rus usulü tavuk kievski, böfstrogonof, kuzu karski, mantarlı fileminyon, Süreyya'ya özgü buzlu sarı votka, Türk mutfağının özel tatlarının yanı sıra balık ve av etleri (portakallı Pekin ördeği, bıldırcın ızgara, çulluk sote) çeşitleri, İran usulü pilav olan ‘‘çilav’’ ve Fransız mutfağının dünyaya hediyesi çikolatalı sufle ‘‘Süreyya Restaurant’’da 56 yıldır değişmeyen kalitesiyle sizleri bekliyor.

İstinye Cad. 26, İstinye. Tel: (0212) 277 58 86

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!