Günün filmi: Çılgın Pierrot

Güncelleme Tarihi:

Günün filmi: Çılgın Pierrot
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bilgi Üniversitesi'nin ‘‘Bilgi'de Sinema'' programı kapsamında yer alan Sinema Tarihinden başlıklı diziden bugün Fransız Yeni Dalga'sının ünlü yönetmeni Jean-Luc Godard'ın ‘‘Çılgın Pierrot'' (Pierrot le fou) adlı filmi gösterilecek. Jean-Paul Belmondo, Anna Karina, Dirk Sanders, Graziella Galvani, Raymond Devos, Aicha Abadir, Samuel Fuller, Jean-Pierre Leaud ve Laszlo Szabo'nun rol aldıkları 1965 yapımı ‘‘Çılgın Pierrot'', Godard'ın 1960 yapımı ilk uzun metrajlı filmi ‘‘Serseri Aşıklar''la (A bout de souffle) benzerlikler taşıyor. İki filmde de başrolü oynayan Jean-Paul Belmondo yine yollara düşmüş bir kaçak olarak karşımıza gelecek. Fransa'nın güneyine gitmek için Paris'ten kaçan son romantik çiftlerden birinin trajik hikayesini anlatan filmde aşıkları Jean-Paul Belmondo ve Godard'ın 1961'de evlendiği Anna Karina canlandırıyor. Belmondo zengin karısını terk etmiş, Karina ise bulaştığı gangsterlerden kaçıyor.

Kişisel ve toplu şiddeti ele alan, Vietnam Savaşı'na göndermeler yapan filmde Godard renkleri de simgesel bir şekilde kullanmış; kendisine ‘‘filmde niye bu kadar kan var?'' diye sorulduğunda da ‘‘bu kan değil, kırmızı'' cevabını vermiş.

Godard'ın kariyerinde, bir filmde yapmak istediklerinin neredeyse tamamını yapmayı başardığı, bir dönüm noktası olarak nitelendirilen film, saat 20.30'da Fransızca orijinal, İngilizce altyazılı gösterilecek.

Bilet fiyatları: tam 1 milyon, öğrenci 500.000 TL.

İnönü Cad. 28, Kuştepe-Şişli. Tel: (0212) 216 23 15

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!