Günün Filmi

Güncelleme Tarihi:

Günün Filmi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

GÜNEŞ YANIĞI

Tarık Zafer Tunaya (TZT) Kültür Merkezi Sineması'nda bugünden itibaren (perşembe hariç) 20 Kasım'a kadar 1994 Fransa-Rusya yapımı ‘‘Güneş Yanığı’ (Burnt by the Sun) adlı film Türkçe altyazılı olarak gösterilecek. Yönetmenliğini Nikita Mikhalkov'un yaptığı filmin senaryosunu Rüstem İbrahimbekov yazmış.

1995 yılında ‘‘En İyi Yabancı Film Oscarı’ kazanan filmin bir özelliği de filmin baş karakteri Sergei Kotov'u yönetmen Nikita Mikhalkov'un, Kotov'un küçük kızı Nadia'yı da yönetmenin gerçek kızı Nadia Mikhalkov'un canlandırması. Filmin diğer oyuncularıysa Ingeborga Dapkounaite, Oleg Menchikov ve Andre Oumansky.

1936 yılının bir yaz mevsiminde Sovyet Rusya'nın bir sayfiye bölgesinde geçen filmin konusu da kısaca şöyle: Bolşevik Devrimi'nin kahramanlarından üst düzey bir asker olan Sergei Kotov, Stalin'in diktatörlüğünü sürdürdüğü günlerde gözden düşmeye başlamıştır. Her şeyin hızla değiştiği bu dönemde, genç karısının artık Stalin hükümetinin polisi olmuş eski sevgilisi kendilerini ziyarete gelir. Sergei Kotov bu gelişi masum bir ziyaret olarak algılamaz, gerçekten de bir süre sonra ziyaretin gerçek sebep ortaya çıkar...

‘Mekanik Piyano İçin Bitmemiş Parça’, ‘Oblomov’, ‘Siyah Gözler’, ‘Urga’ adlı filmlerini izlediğimiz Rus yönetmen Nikita Mikhalkov'un, Stalin döneminin gerçeklerini ve toplumdaki ruh halini büyülü bir yaz atmosferinde anlatan bu filmini kaçırmayın. Özellikle baba kızın ilişkisinin güzelliği tarifsiz.

Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, İstiklal Cad. Tünel-Beyoğlu. Tel: (0212) 293 12 70. Bilet fiyatları: Tam 1 milyon, öğrenci 500 bin TL. Seanslar 15.30 ve 19.00.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!