Günün etkinliklerinden seçmeler

Güncelleme Tarihi:

Günün etkinliklerinden seçmeler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

FİLM

Bilgi Üniversitesi'nin ‘‘Bilgi'de Sinema'' programı kapsamında yer alan Dünya Sinemalarından başlıklı diziden Paul Cox'un 1996 Avustralya yapımı ‘‘Şehvet ve İntikam'' (Lust and Revenge) adlı filmini bugün saat 19.00'da (İngilizce) izleyebilirsiniz. Nicholas Hope, Gosia Dobrowolska, Claudia Karvan, Victoria Eagger, Chris Haywood ve Norman Kaye'in rol aldıkları film, zengin bir adamın kızı, onun çıplak bir erkek heykeli yapması için seçtiği bir heykeltıraş, heykeltıraşın erkek modeli, modelin frijid ve dini bütün karısı arasında geçiyor.

Bilet fiyatları: tam 1 milyon, öğrenci 500.000 TL.

İnönü Cad. 28, Kuştepe-Şişli. Tel: (0212) 216 23 15

Steven Spielberg'ün 1985 yapımı ‘‘Mor Yıllar'' (The Color Purple) adlı filmi bugün 12.30 ve 18.30'da Aksanat'ta DVD'den (İngilizce) gösterilecek. Alice Walker'ın Pulitzer ödüllü romanından uyarlanan filmde, ABD'nin güneyinde siyahların yaşadıkları acı dolu yıllar siyah bir kızın yaşamı merkez alınarak anlatılıyor. Whoopi Goldberg, Danny Glover, Margaret Avery, Oprah Winfrey, Willard Pugh, Akosua Busia, Larry Fishburne gibi oyuncuların rol aldıkları ‘‘Mor Yıllar'' 11 dalda Oscar'a aday gösterilmiş, ama hiç ödül kazanamamıştı.

İstiklal Cad. Zambak Sok. 16, Beyoğlu. Tel: (0212) 252 35 00

Alman Kültür Merkezi (Goethe Enstitüsü), 90'lı Yılların Alman Sineması başlığı altında bugün saat 18.00'de P. Danquart'ın 1992 yapımı ‘‘Kaçak Yolcu'' adlı kısa filmini (Almanca, Türkçe altyazılı) ve Helmut Dietl'in 1996/97 yapımı ‘‘Rossini veya Öldürücü Soru, Kim Kiminle Yattı?'' adlı filmini (Almanca, Türkçe altyazılı) gösterecek. Dietl'in filminde Götz George, Mario Adorf, Heiner Lauterbach, Gudrun Landgrebe, Veronica Ferres ve Joachim Krol rol alıyorlar.

Yeni Çarşı Cad. 52, Beyoğlu. Tel: (0212) 249 20 09

TİYATRO

Aksanat Prodüksiyon Tiyatrosu, ilk kez geçen yıl sahnelediği ‘‘Molly S. / Görmeye Dair'' adlı oyunu bugün saat 16.00'da, cuma ve cumartesi 19.00'da Aksanat'ta yeniden seyirciye sunacak. Brian Friel'in yazdığı, Zeynep Avcı'nın çevirdiği oyunun yönetmeni Işıl Kasapoğlu. Tilbe Saran, Cüneyt Türel ve Köksal Engür'ün rol aldıkları oyun, çocukluğundan beri kör olan ama bu eksikliğinin üstesinden gelerek hayatını sürdürebilen Molly Sweeney (Saran), ameliyat olması için ısrar eden kocası Frank (Engür) ve ameliyatı yapan Dr. Rice (Türel) arasında geçiyor. ‘‘Molly S.'' bir kadının dokunarak öğrendiği dünyayı 40’ından sonra görerek öğrenmesi üzerine kurulu, ‘‘görmeye dair'' bir oyun.

Biletler: tam 2 milyon, öğrenci 1 milyon. İstiklal Cad. Zambak Sok. 16, Taksim. Tel: (0212) 252 35 00

TOPLANTI

Prof.Dr. Tarık Zafer Tunaya anısına sekiz yıldır düzenlenen Çarşamba Toplantıları'nın bu ayki konuğu Amerika Birleşik Devletleri İnfaz Hukuku Uzman Müşaviri Melda Türker. ‘‘Türk Cezaevlerinin 21. Yüzyıla Girerken Reform Sorunlarının Aşılması Nasıl Çözümlenebilir?'' konulu toplantı bugün 17.30-19.30 saatleri arasında Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde yapılacak. Toplantının sunuş konuşmasını Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Emre Öktem yapacak.

Tünel-Beyoğlu. Tel: (0212) 293 12 70

KONSER

Geçen Cuma günü Fransız Kültür Merkezi'nde ilk kez birlikte konser veren Türkiyeli Nekropsi grubuyla Fransız Les Enfants des Autres (EDA) bugün ve yarın saat 21.30'da Babylon'da da sahneye çıkacak. Amiens-İstanbul Exchange projesi çerçevesinde bir araya gelen ve farklı türde müzik yapan gruplardan Nekropsi, Cevdet Erek (davul), Cem Ömeroğlu (gitar) ve Patrick Chartol'dan (bas); EDA ise Michel Schick (banjo, elektro gitar), Orhan Hartlap (perküsyon), Pierre Lebourgeois (viyolonsel) ve Nicolas Hochart'dan (klarinet) oluşuyor.

Şeyhbender Sok. 3, Asmalımescit-Tünel, Beyoğlu. Tel: (0212) 292 73 68 Bilet fiyatları: tam 5 milyon, öğrenci 3 milyon TL.

Bilet satış noktaları: Beyoğlu Mavi Jeans, Vakkorama'lar, Nişantaşı Akusta, Lale Plak ve Babylon gişesi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!