Günün etkinliklerinden seçmeler

Güncelleme Tarihi:

Günün etkinliklerinden seçmeler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

FİLM

Bilgi Üniversitesi Sinema Salonu'nda bugün saat 20.00'de ‘‘Acid Evi’’ni (Acid House) seyredebilirsiniz. Genç yönetmen Paul McGuigan'ın geçen sezon sinemalarda da gösterilen filmi, ‘‘Trainspotting’’e kaynaklık eden kitabın yazarı Irwin Welsh'in bir başka kitabından uyarlandı. ‘‘Trainspotting’’de olduğu gibi gençlerin ruh hali ve uyuşturcu ekseninde dönen film üç ayrı hikáyeden oluşuyor. Başlıca rolleri Ewen Bremner, Martin Clunes, Jemma Redgrave ve Kevin McKidd paylaşıyorlar. Türkçe altyazılı.

Bilet fiyatları: 1 milyon TL.

İnönü Cad. No: 28, Kuştepe-Şişli. Tel: (0212) 216 00 00

TİYATRO

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, TAL (Tiyatro Araştırma Laboratuarı) tarafından hazırlanan ‘‘Kábus Yiyen’’ adlı çocuk oyununu depremzede çocuklar için sahneliyor. Şehir Tiyatroları bu program kapsamında bugün saat 14.00 ve 16.00'da Yalova (TİGEM) Atatürk Araştırma Merkezi Çadırkenti'ne gidecek. Michael Ende'nin yazdığı, Özkan Schulze'nin uyarlayıp yönettiği, Selim Atakan'ın müziklerini bestelediği ‘‘Kábus Yiyen’’ adlı oyunun konusu kısaca şöyle: En uzun ya da en sık uyuyanın değil, en iyi uyuyanların kral ve kraliçe seçildiği Uyku ülkesinde, Uykucuk adlı küçük prenses, kábuslar gördüğü için korkar ve uyuyamaz. Baba kral da Rüyalar ülkesinde kızının kábuslarına bir çözüm bulur. Oyunda Can Ertuğrul, Funda Köseoğlu, İpek değer, Alper Kul, Sibel Topaloğlu, Aslı Kandemir, Ezgi Yolcu Sümer rol alıyorlar.

Tiyatro Stüdyosu, ‘‘Bağla Şu İşi’’ adlı oyunu bugün, yarın ve çarşamba günü saat 20.30'da Kadıköy Barış Manço Eğitim Kültür Merkezi'nde sahneleyecek. Amerikan tiyatrosunun önde gelen yazarlarından David Mamet'in yazdığı, Pınar Kür'ün çevirdiği oyunun yönetmeni Ahmet Levendoğlu. Payidar Tüfekçioğlu, Mehmet Ali Kaptanlar ve Şebnem Köstem'in rol aldıkları oyun, Amerikan sinema endüstrisinde dönen dolapları, para ve menfaat üzerine kurulu ilişkileri anlatıyor.

Moda Cad. Nailbey Sok. Caferağa Spor Salonu yanı, Kadıköy. Gişe tel: (0216) 418 95 49

KOLOKYUM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. İstanbul Şurası Toplantıları ‘‘İstanbul ve Deprem’’ konusuna ayrıldı. Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 26 Ekim'e kadar sürecek kolokyumun bugünkü 09.30-13.00 saatleri arasında yapılacak birinci oturumunda ‘‘İstanbul için Depremle Mücadele Stratejileri ve Yeniden Yapılanma’’; 14.30-18.00 saatleri arasında yapılacak ikinci oturumda ‘‘Sivil Toplum Pratikleri’’ hakkında konuşulacak. Mimar Turgut Cansever'in yöneteceği birinci oturuma konuşmacı olarak Haruo Hayashi (Kyoto Üni.), Prof. Ken Kusachi (Kobe STK), Prof.Dr. Kamil Uğurlu (TOKİ Bşk.) katılacaklar; panelistler Üzeyir Garih (ALARKO), Prof.Dr. Adem Baştürk (İBB Genel Sek. Yard.), Prof.Dr. Hasan Boduroğlu (İTÜ İnşaat Fak.), Ata Atalay (BM Afet Böl. Proje Koordinatörü), Prof.Dr. Saadettin Ökten (MSÜ İnşaat Müh.), Prof.Dr. Atilla Ansal (İTÜ İnşaat Fak. İnşaat Müh. Odası Bşk). Gazeteci-yazar Kürşat Bumin'in yöneteceği ikinci oturuma konuşmacı olarak Erkut Yücaoğlu (TÜSİAD Bşk.), Yücel Sayman (İstanbul Barosu Bşk,), Nasuh Mahruki (AKUT Bşk.), Murat Belge (Helsinki Yurttaşlar Der. Bşk.), Osman Atalay (İHH Sözcüsü), Korhan Gümüş (İYD), Yüksel Selek (SKM), Şengül Akçar (KEDV), Ahmet Şişman (TGTV), Gökmen Argun (Doğal Hayatı Koruma Der.), Efza Evrengil (AÇEV), Gürkan Dumlu (GYİAD), Prof.Dr. Necdet Aral (Teknik Elemanlar Der. İst.Şb. Bşk.), Mesut Pektaş (İBB Genel Sek. Yard.) katılacaklar; panelistler Etyen Mahçupyan (Radikal Gazetesi yazarı) ve Ali Bulaç (Araştırmacı-yazar).

Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Harbiye. Tel: (0212) 232 98 30

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tel: (0212) 246 65 28 - 248 10 61

KONSER

Bülent Ortaçgil, Fil Gösteri Sanatları'nın düzenlediği ‘‘Unplugged Konserler’’ dizisi kapsamında bugün saat 20.30'da Ada Etkinlik Salonu'nda bir konser verecek.

İstiklal Cad. Baro Han, Tünel (Ada Müzik Center'ın alt katı). Tel: (0212) 244 28 39

Tufan Ünalp (vokal), Kerem Görsev (piyano), Ateş Tezer (davul) ve Oğuz Durukan (kontrbas) bugünden itibaren 6 Kasım'a kadar AFM Kerem Görsev Jazz Bar'da çalacak. Konserler hafta içi 22.00'de, cuma ve cumartesi 23.00'te başlıyor. Hafta içi giriş ücreti 6 milyon, haftasonu ise 8 milyon TL. Üniversite öğrencilerine % 50 indirim.

Abdi İpekçi Cad. 61, Teşvikiye Reasürans Çarşısı alt katı. Tel: (0212) 231 39 50

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!