‘Günübirlik’te cinayet

Güncelleme Tarihi:

‘Günübirlik’te cinayet
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2017 01:17

İSTANBUL Kartal’da Karabük Sokak’ta bulunan binadaki günlük kiraya verilen üçüncü kattaki dairede saat 23.00 sıralarında silah sesi yükseldi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, girdiği dairede Aleyna Can’ın cesediyle karşılaştı. 17 yaşındaki Can’ın başına tek el ateş edilerek öldürüldüğü belirlenirken, evde bir tabanca bulundu. Karşı dairede kalan iki kişi, daireden gelen silah sesinin ardından iki erkeğin evden hızla çıktıklarını gördüklerini söyledi. Kamera görüntülerinde de kaçan iki kişiyi belirleyen polis, dairede bulunan ruhsatsız tabancayı, parmak izi incelemesi için Polis Kriminal Laboratuvarı’na gönderdi.

Haberin Devamı

Polisin ulaştığı bilgilere göre; Aleyna Can, 1.5 yıldır birliktelik yaşadığı erkek arkadaşı E.D.E’den ayrılmak için çabalıyordu. 3 ay önce erkek arkadaşı ayrılmaması için tehdit edip dövünce Can, mahkemeden uzaklaştırma kararı aldırdı. Yakınlarından edinilen bilgiye göre önceki akşam da erkek arkadaşının ayrılma vaadi üzerine, bu konuyu konuşmak için ısrarlı çağrısına olumlu yanıt vererek daireye gitti.

Aleyna Can’ın cenazesini Adli Tıp Kurumu’ndan alan baba Orhan Can, “Eşimden 11 yıl önce ayrıldım. Kızım eski eşimde kaldı. Olaylardan haberim yok” dedi. Anne Ayşe Yirmibeş de “İki haftadır kızım eve gelmiyordu. Kız arkadaşında kaldığını biliyordum. Kızımın erkek arkadaşı sürekli tehdit edip darp ediyordu. Polise şikâyet ettim. Ayrılmasını istiyordum. Üzerinde silahla gezen bir çocuktu. Kızımın peşini bırakmamış” diye konuştu. Bu arada Cinayetin işlendiği daire daha önce 17 kez mühürlenmiş ancak kaçak olarak tekrar açılmış.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!